Вести

ЂУРИЋ: ЈЕРЕМИЋ И ЂИЛАС РАЗЈЕДИЊУЈУ СРПСКИ НАРОД

Потпредседник Главног одбора Српске напредне странкe Марко Ђурић тврди да лидери СзС Драган Ђилас и Вук Јеремић настављају да разједињују српски народ са циљем да поново дођу на власт.

Ђурић наводи да је Јеремић противник сваког јединства српског народа, јер је њему и власти којој је припадао, рекао је, одговарало да Срби буду слаби и разједињени будући да је, по његовој оцени, то била једина гаранција опстанка њихове "клептокарске машине".

"И данас, у тешким тренуцима за српски народ у Црној Гори и на Kосову и Метохији, Јеремић и Ђилас покушавају да свађају и деле, нападајући Српску листу, иако је она, у политичком смислу, најбоље што је српски народ у нашој јужној покрајини изнедрио у протекле две деценије", рекао је Ђурић.

Ђурић додаје да Ђилас и Јеремић нападају и председника Александра Вучића зато што, како је рекао, гради и окупља, а Србију диже са колена на која су је "Јеремић, Ђилас, Тадић и многи други бацили када су пустили низ воду српски народ у Црној Гори и албанским сепаратистима дали одрешене руке да Србима на Kосову и Метохији раде шта им је воља".

Kако је додао, ни Вук Јеремић, као један од "најзаслужнијих архитеката самопроглашеног Kосова", нити било који други његов саучесник у крађи и распродаји Србије, не може се после свега што је учинио издавати за родољуба и некога ко мари за националне интересе.

"На његова политичка недела трајно ће нас подсећати и мишљење Међународног суда правде о легалности једнострано проглашене независности Kосова, и цариници на Јарињу и Брњаку, и непризнате дипломе Приштинског универзитета са привременим седиштем у Kосовској Митровици, и чињеница да се о нашој јужној покрајини не преговара на Ист Риверу већ у Бриселу, и то што се наша држава данас пружа до Бијелог Поља уместо до плавог Јадрана", рекао је Ђурић.

 

 

 

Извор: Танјуг