Вести

ЂУРИЋ: ЈАЧОМ ЕКОНОМИЈОМ БРАНИМО И КОСОВО И МЕТОХИЈУ

Потпредседник Главног одбора Српске напредне странкe Марко Ђурић поручио је у Зрењанину да грађани Србије, гласајући за листу "Александар Вучић - За нашу децу", гласају за економско снажење државе, а самим тим и за повећање њених капацитета да заштити своје интересе на Косову и Метохији.

Ђурић је рекао да је Александар Вучић човек који је спреман да поднесе највеће жртве и одрицања како би српски интереси и српски народ у јужној покрајини били заштићени.

Ђурић је истакао да је један од великих успеха СНС то што је борбу за економију ставила у центар свог политичког деловања, за шта је заслужан, пре свих, председник Александар Вучић, који је на овдашњу политичку сцену унео конкретне и мерљиве критеријуме за вредновање нечијег успеха.

"Наш председник је успео да политичку сцену обликује тако да економија и питања напретка буду централне теме. Са таквим здравим приступом је будућност гарантована, јер то тера целу политичку сцену да Србију вуче напред. Нема патриотскије ствари од тога да се бориш за то да у Србији постоји критична маса људи спремна да се бори за здраве принципе развоја", рекао је Ђурић.

Како је истакао, Србија данас, захваљујући председнику Вучићу и СНС, са поносом може да каже да је суверена и независна земља и да нико не може да јој намеће одлуке ни по питању КиМ ни по другим темама.

"Ово је странка која не води политику од ових до следећих избора, већ од ове до будуће генерације, зато Александар Вучић није политичар, већ државник који окупља целу Србију", рекао је Ђурић.

Наша борба за КиМ, према Ђурићевим речима, директно зависи од економске, политичке и безбедносне снаге Србије.

"Овај преокрет који наступа могућ је искључиво због тога што је неко стављао Србију на ноге последњих шест-седам година, што не морамо да узимамо паре да бисмо исплатили плате и пензије од оних који подржавају самопроглашено Косово. Успели смо да добијемо време у миру, стабилности и каквој-таквој политичкој нормалности да би могла економија да се диже и да се поправља спољнополитички положај Србије", објаснио је Ђурић.

Ђурић је детаљно активисте СНС у Зрењанину, од којих су многи већ учествовали у бројним акцијама помоћи српском народу у јужној покрајини, упознао са резултатима државне политике на КиМ, објаснивши да се борба одвијала упоредо на спољнополитичком плану, на плану стварања политичке кохезије Срба на КиМ и на плану помоћи нашем народу.

Србија је, како је истакао, остварила успехе у сва та три правца деловања, и данас Срби на КиМ живе боље и остварују већи политички утицај него икада у последње две деценије.

 

 

 

Извор: Танјуг