Вести

ЂУРИЋ: ДА СЕ ХВАЛИМО ПРЕД ПОТОМСТВОМ ЗБОГ СВЕГА УРАЂЕНОГ

Потпредседник Главног одбора Српске напредне странке и директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије, Марко Ђурић, поручио је да ће 21. јун за српске напредњаке бити дан победе, када је постало могуће све оно чиме ће се садашња генерација хвалити пред својом децом због свега што је за собом оставила.

„Уверен сам да ће 21. јун бити рекордерски дан, и да ће нас у наредним годинама бити чак и више, и да ће све већи број грађана бити поносан што је део екипе која земљу мења набоље. Нема инстант решења, пред нама је генерацијска борба, али нема одустајања у борби да Србију учинимо земљом на коју ће наши потомци бити поносни“, рекао је Ђурић у разговору са омладином СНС у Руми.

Задатак сваког страначког активисте је да у наредне две недеље објасни суграђанима да је СНС странка која води политику концентрисану на будућност, иако је истовремено странка која води рачуна и о прошлости, традицији, култури, језику, писму и идентитету, рекао је Ђурић.

„Политика Србије треба увек да буде окренута ка будућности и то не ка будућности три или шест месеци унапред. Ми смо прва странка која будућност Србије пројектује деценијама унапред. Човек по коме наша листа носи име, Александар Вучић, престао је да буде политичар у класичном смислу те речи, његов циљ нису следећи избори, он се не додворава народу већ говори оно што је у дугорочном интересу грађана и ми смо уверени да људи то схватају“, рекао је Ђурић.

Економија треба да буде у центру сваке политике, и то је политичко наслеђе којим ће и председник Вучић и СНС бити уписани на најславније сранице политичке историје Србије, рекао је Ђурић.

„Председник Вучић је ставио у центар свега економију и почео први да говори да је мерило успеха једног политичара и Владе у јасно мерљивим економским параметрима. Он је увео конкретна економска мерила у српску политику и наметнуо их као критеријум успешности, и данас Србија зна да је прича о економији прича о животу и њеној будућности", рекао је Ђурић.

Ђурић је, међутим, упозорио да не постоје лаки избори, јер лаки избори постоје само за оне који изборе губе, и зато је неопходно да што већи број грађана у наредне две седмице буде упознат са резултатима политике коју персонификује председник Александар Вучић, али и са стратешким политичким плановима СНС.

„Ми смо странка принципа, која окупља људе око приоритета наше политике, и позовимо суграђане да буду део заједничке победе Србије“, рекао је Ђурић.

 

 

 

Извор: Танјуг