Вести

ЂУРИЋ: ЧЕЛИЧНО ПРИЈАТЕЉСТВО СРПСКОГ И КИНЕСКОГ НАРОДА

ЂУРИЋ У КИНИ ПРЕДВОДИ ДЕЛЕГАЦИЈУ ВЛАДАЈУЋИХ СТРАНАКА ДРЖАВА ЦЕНТРАЛНЕ И ИСТОЧНЕ ЕВРОПЕ 17+1

 
Потпредседник Главног одбора Српске напредне странке Марко Ђурић борави у вишедневној посети Кини на позив Централног комитета Комунистичке партије Кине, у својству шефа делегације владајућих странака држава централне и источне Европе, у оквиру партијског форума сарадње механизма 17 плус 1. 
 
Првог дана посете у Пекингу Марко Ђурић је говорио на економском промотивном форуму о унапређењу економске сарадње Србије и Кине, као и о развоју економских и културних односа са осам најбогатијих провинција Кине чији су представници изнели програме економске сарадње и могућности инвестиционог улагања у Европи. 
 
Током првог дана одржан је и округли сто о партијској сарадњи између Комунистичке партије Кине и владајућих странака држава централне и источне Европе, а делегација предвођена Марком Ђурићем имаће част да данас у Свекинеском конгресу разговара и са чланом Политбироа Централног комитета Комунистичке партије Кине Јангом Сијаодуом.  
 
Челично пријатељство српског и кинеског народа, ојачано снажним везама Српске напредне странке и Комунистичке партије Кине, које се заснива на личном пријатељству председника Александра Вучића и Си Ђинпинга, као и част да СНС предводи делегацију у оквиру механизма 17 плус 1, још једном су показали колики углед и поштовање због постигнутих резултата Србија и председник Вучић уживају од стране кинеског руководства, Комунистичке партије Кине и државе Кине. 
 
Студијска посета поред Пекинга обухвата још и посету Нанчангу и Шангају, најзначајнијим економским и политичким центрима Кине.