Вести

Ђурић: Београд са СНС може да повуче целу Србију напред

Потпредседник Главног одбора СНС Марко Ђурић поручио је вечерас грађанима Лазаревца да 4. марта гласају за напредњаке и да само Београд са СНС може да повуче и целу Србију напред.

Ђурић је на трибини СНС са грађанима у Месној заједници Петка код Лазаревца рекао да сви одлично знају ко су актери на политичкој сцени, пошто "свако иза себе има биографију, личну карту, дела и недела". 

Са једне стране, кандидује се политика која хоће да поправља и гради Београд који је деценијама назадовао, али и страна која је то успела да пресече, док су са друге стране "тајкуни попут Драгана Ђиласа и Александра Шапића". 

Како је рекао Ђурић, захваљујући садашњој власти у Београду видљиви су знаци опоравка. 

"Београд је највећи град на Балкану и има огромне ресурсе и може да иде много брже и да са собом повуче целу Србију, нагласио је Ђурић. 

Истиче да је Београд у сваком смислу стуб на коме почива Србија, али и српски народ изван Србије, као и да су све очи упрте у Београд, због чега је "Београд политички највећа награда и казна за оне који га изгубе". 

"Ђилас и Шапић, а они заиста јесу тајкуни и то није претеривање, су своје политичке каријере користили да увећају своје лично богатство и то може да се провери", рекао је Ђурић и истакао да су управо Ђилас и Шапић завили град у црно, тако да на овим изборима грађани немају тежак избор.

Ђурић је, ипак, указао да не треба мислити да су ови избори у Београду лаки и позвао грађане да у што већем броју изађу на гласање и дају подршку политици Александра Вучића који је почео да извлачи нашу земљу из "блата". 

Ђурић истиче и да се 4. марта не ради само о Београду, већ о томе да ли ће Србија наставити да иде напред и бити сложна, пошто смо сада , како каже, најближе оној узречици "Дај Боже да се Срби сложе".

Подсетио је да су стубови политике СНС: политичка стабилност државе Србије, јачање регионалне стабилности и економски развој и поручио да након свих деценија осипања и пропадања морамо да будемо окренути томе.

"Само тако можемо да остваримо наше националне циљеве", поручио је Ђурић. 

Трибини су присуствовали и чланови Главног одбора СНС Бојан Стевић, Милорад Грчић и Бојан Синђелић.

 

Извор: Танјуг