Вести

ЂУКАНОВИЋ: ЕКОЛОГИЈА ЈЕ ТЕМА КОЈА ГАЂА ПРИСТАЛИЦЕ СВИХ ПОЛИТИЧКИХ ОПЦИЈА

Члан Председништва Српске напредне странке Владимир Ђукановић истакао да је увек добро када народ победи, те да Српска напредна странка мора да увиди грешке и промени приступ.

"Увек је добро када народ победи. Морамо бити реални, ми смо као странка добили по носу. Заслужено и морамо из тога да извучемо поуку јер се мора чути шта народ мисли", рекао је Ђукановић.

Друга је, додаје, ствар то што се нисмо више ангажовали да људима појаснимо суштину.

"Победили су нас једним делом инфлуенсери са инстаграма, јутјубери, певачи, глумци који су преузели друштвену улогу да нам тумаче шта је то добро еколошки за Србију, а шта не. Свих ових година нисмо чули ни једну стручну дебату на тему рударства, Уз сво поштовање глумаца и њихових остварења, шта они знају о екологији, али је њихов утицај био велики", навео је Ђукановић.

"Претворићемо се у то да сви стручњаци опште праксе причају све и свашта и путем интернета шире манипулације, људи се с правом уплаше. На протестима је био највећи број присталица СНС, знам више оних који су наши гласачи, а изашли су на протест. Нека служба је сјајно израчунала да је то друштвена тема која гађа све групе, присталице различитих политичких опција, а наша је грешка што људима нисмо појаснили у чему је суштина", рекао је Ђукановић.

Напоменуо је да је у Србији данас 10 пута мање загађен ваздух него што је икад био.

Говорећи о закону о експропијацији, Ђукановић је истакао да тај акт није смео да се доноси преко ноћи.

"Ако хоћете да развијате земљу не можете сто година да се вуцарате по управним судовима и да се малтретира цела држава због једне шупе или дрвета и да се блокира изградња неког пројекта. Те бирократске ствари морају да се регулишу, али није реално ни дати људима рок од пет дана. Људима треба објаснити да имамо закон из 1995. године који је прегазило време", истакао је Ђукановић.

 

 

Извор: ТВ Пинк