Вести

Ђорђевић: Обновљено и изграђено 345 км водоводне мреже

У последњих шест година изграђено је и обновљено 345 км водоводне мреже, а до краја године биће реконструисано још 90 км цевовода. Такође, новоположено је и обновљено 19 км магистралних цевовода, а изграђено и реконструисано преко 50 км канализационе мреже, подсетио је члан Главног одбора Српске напредне странке Драган Ђорђевић.

„Регионални цевовод Макиш – Младеновац, који се константно надограђује и проширује, пуштен је у функцију, док је највећа фабрика за производњу пијаће воде на Макишу модернизована у складу са светским стандардима“, рекао је Ђорђевић и подсетио да је постројење „Макиш 2“ пуштено у рад после пуних 10 година неоправдано дуге изградње.

„Инсталирана су нова постројења за хлорисање, УВ дезинфекцију, дозирање угљендиоксида и корекцију PH вредности воде и производњу кисеоника медицинске чистоће за озонизацију воде. Капацитети Макиша повећани су за 1.000 литара у секунди изградњом два нова цевовода за допремање речне воде и ревитализацијом десетина Рени бунара“, навео је Ђорђевић и додао да је тиме по први пут од 2004. године заустављен процес пада прераде бунарске воде.

Према Ђорђевићевим речима у оквиру фабрике Макиш, у току је и реконструкција филтерског постројења „Језеро“, а значајно су повећани капацитети производног погона „Винча“.

„Пуштена је у рад нова црпна станица „Зуце“ и резервоар „Топчидерска звезда“, који је претио да постане промашена инвестиција пошто је од 2010. године, када је изграђен, био ван функције“, навео је Ђорђевић и додао да је у току изградња нове црпне станице „Врачар“ и реконструкција црпне станице „Лешће“.

Такође, у плану за изградњу су и магистрални цевоводи преко Моста на Ади и Пупиновог моста, као и продужетка магистралног цевовода дуж Зрењанинског пута, а потписани су и уговори за изградњу фабрике за прераду отпадних вода у Великом селу, као и уговор о кредиту за изградњу канализације за насеља на левој обали Дунава.

„Из свега наведеног, јасно је, да председник Александар Вучић и Српска напредна странка континуирано раде на стварању боље будућности за све наше грађане“, закључио је Ђорђевић.

                      

Служба за информисање

Српска напредна странка

Градски одбор Београд