Вести

ДЕЛЕГАЦИЈА СНС У ПОСЕТИ КИНИ


Делегација Српске напредне странке, састављена од петнаест жена, борави у вишедневној посети Кини на позив КП Кине на Семинару за српске политичарке у оквиру Кинеског Универзитета за жене, у циљу продубљивања међупартијске сарадње.

Овај универзитет повезан је са Свекинеском федерацијом жена (ACWF), а од свог основања 1949. године спроводи политику образовања Комунистичке партије, политику родне равноправности и развоја високог образовања.

Делегација СНС имаће прилику да се упозна са организационом структуром и начином деловања КП Кине, као и да сазна више о положају жена у политици, родној равноправности и економском оснаживању жена, али и да посете знаменитости Пекинга и Хангџоу-а и упознају се са њиховом богатом традицијом и културом.

Делегацију жена из Српске напредне странке предводи чланица Извршног одбора СНС Дина Вучинић, која је истакла да челично пријатељство између Србије и Кине нико неће моћи да раскине, јер су односи председника Александра Вучића и Си Ђипинга никад бољи, а Народна република Кина је увек била уз наш народ у најтежим тренуцима. Надамо се да ћемо пуно тога научити на Кинеском универзитету за жене и можда у будућности имати сличне универзитете, како би се жене све више оснажиле и да на тај начин успемо да створимо јаке женске лидере.

Делегацију чине и представнице Српске напредне странке Невена Додић, Милица Папић, Катарина Поповић, Марија Јовичић, Дуња Хаџић, Јелена Милосављевић, Нада Симић, Марина Чауш, Тања Вујовић, Бојана Анђелковић, Љиљана Крец, Јелена Добровић Бојановић, Валентина Марић и Нина Јанковић.