Вести

БРНАБИЋ: ЗА ТРИ ДАНА НАПАДНУТЕ ДВЕ АКТИВИСТКИЊЕ СНС

Потпредседница Главног одбора Српске напредне странке Ана Брнабић изјавила је данас да су у протекла три дана нападнуте две активисткиње Српске напредне странке на улици док су обављале страначке активности и истакла да су их напали они који тврде да се боре за Србију против насиља.

"Сазвала сам ову конференцију из разлога што смо у протекла три дана, дакле само три дана, имали акт бруталног насиља над чак две наше активисткиње, жене чланице Српске напредне странке, које су или биле у својим страначким активностима или су једноставно само биле на улици у центру града. Нападнуте од стране оних који нам свакодневно тврде да се боре против насиља за бољу, лепшу, ненасилну, толерантну Србију", рекла је Брнабић на конференцији за медије.

Брнабић је рекла да су то Јелена Милосављевић и Славица Вујачић.

"Чућете како су те самозване елите, и оне друштвене самозване елите окупљене око Прогласа и сличних, и оне политичке самозване елите окупљене око Србије против насиља, и оне медијске самозване елите окупљене око свих оних медија у власништву једног тајкуна Драгана Шолака, а који себе воле да зову независним, професионалним и објективним, удруженим радом, месецима, довеле до тога да живимо у земљи, у којој је ваљда нормално и природно да мушкарци нападају жене на улицама, да их ударају, снимају, прате, малтретирају, прете, само зато што другачије мисле или припадају и подржавају неку другачију политичку опцију. Зато што су они ваљда елита, па им се то може, па то није насиље", навела је Брнабић.

Запитала је да ли је то Србија какву та самозвана елита жели да направи и оценила да смо до оваквог тренутка у друштву дошли између осталог и због тога што никада нико из опозиције, њихових медија није осудио претње упућене председнику Србије, члановима владе, председниковој породици.

"Сваки такав позив на насиље, такав брутални акт мржње дочекан је са одушевљењем опозиционих НВО, политичких и медијских елита", рекла је Брнабић и додала да је свако такав ко је претио председнику, његовој породици, члановима владе у року 24 сата постајао њихов нови херој у борби против Српске напредне странке и Александра Вучића.

Брнабић је навела и да жели да направи рекапитулацију свега што је довело до малтретирања активисткиња Јелене Милосављевић и Славице Вујачић, а из чега је, како је додала потпуно јасно како смо дошли до овог тренутка у друштву.

Подсетила је на изјаве Јове Бакића и Милована Бркића које, како је рекла, нико није никада осудио.

"Њихов идеолог Јово Бакић је причао о томе како ће нас јурити по улицама, како ћемо пливати Савом и Дунавом, како без крви нећемо отићи са власти, како овде демократија нема никаквог смисла, или нас на изборима не могу победити, можда зато што немају план, немају програм, немају идеологију и немају визију и имају само да понуде мржњу. И наш народ за ту мржњу неће да гласа, али свакако никада нисмо чули осуде таквих изјава", рекла је Брнабић.

Додала је да се од Бркића још на првом митингу Србије против насиља могло чути како треба да узму пушке, како треба да оду у зграду Председништва Србије, како треба да убију Александра Вучића, како прети његовој породици, укључујући и децу.

"И никада, али никада од те самозване елите, ни друштвене, ни политичке, ни медијске нисмо чули ни једну једину реч осуде да то није у реду", рекла је Брнабић.

Активисткиња Јелена Милосављевић је описала напад, за који је рекла да се догодио у недељу на Бановом Брду.

"У недељу како смо изашли из зграде, два момка су почела да нас провоцирају, вређају. Кроз Пожешку улицу су нас пратили и узнемиравали све пролазнике. Притом су водили пса са собом, којем је константно затезан поводац, а пас није имао корпу, што ме је изузетно узнемирило. То је трајало петнаестак минута", рекла је Милосављевић.

Милосављевић је додала да је остала присебна и да није дозволила да је нападачи испровоцирају.

Активисткиња Славица Вујачић, за коју је Брнабић навела да је била нападнута на Теразијама, рекла је да не зна зашто је нападнута, али да претпоставља да је то због ранца на коме је писало "Александар Вучић - Предаја није опција".

Вујачић је истакла да се не стиди ничега, а то исто поручила својим млађим колегама који имају и носе такве ранчеве.

 

Тзв. Србија против насиља ствара фашизам, СНС ће увек бити за глас народа

Брнабић је изјавила да тзв. Србија против насиља ствара фашизам и поручила да ће Српска напредна странка увек бити против тога и залагати се да прву и последњу реч има народ.

"То што они промовишу је фашизам. Српска напредна странка ће увек да се успротиви томе. И увек ће дићи глас против фашизма, а за слободну, самосталну, независну и победничку Србију, у којој прву и последњу реч има наш народ. Не ни Шидер, ни Шенах, ни Рот, ни Виола фон Крамон, ни нико од кога они сваки дан очекују помоћ", нагласила је Брнабић.

Истакла је да Ненад Митровић са листе "Србија против насиља" каже да, када се намножи много комараца, људи ставе мрежу за комарце.

"Овде су се толико намножили комарци који сисају крв овом народу. Не постоји пасиван бојкот, морамо сви да се укључимо и да заштитимо. Ево, сви се укључили. Ево данас им се прикључио још један, напао је Славицу са леђа у центру града. Кад видите неког из Сомбора, некога са војвођанским нагласком или некога ко са падежима лоше барата, не можете а да се не питате шта ће он на Новом Београду", рекла је Брнабић, цитирајући Митровића.

Истакла је да су опозициони медији директно стварали и подржавали стварање фашизма својим извештавањем, као и атмосфере линча, бруталног насиља.

То је довело, додаје, да је једна жена била нападнута у недељу на Бановом брду, а друга данас у центру Београда, на Теразијама.

Брнабић је изјавила да су активисткињу Српске напредне странке Јелену Милосављевић напали Никола Ристић и Иван Бијелић, за које је рекла са су лажни студенти.

Како је рекла, Никола је познат по томе што је консултант немачког медија Дојче веле.

Брнабић је рекла да су се они прославили тако што су, како је истакла, организовали насилне протесте испред Републичке изборне комисије и покушали да уђу у РИК са ножевима, палицама, хладним оружјем и да су у томе спречени.

"Ако сте против Александра Вучића и Српске напредне странке онда нема везе ни шта говорите, ни како се понашате, ни какав сте насилник, ни да ли сте љубитељ оружја", рекла је Брнабић и указала да Проглас ни поједини медији нису осудили такво понашање.

Упитала је шта би се десило да су нападнути активисти опозиције, како би реаговала листа "Србија против насиља", ПроГлас, Н1, Нова С, НИН, Време или Радар.

Брнабић је рекла да поједини медији пишу о претњама на друштвеним мрежама које су упућене председници НДНВ Ани Лалић за коју је навела да је изговорила, како је рекла, ужасне ствари о "војвођанској нацији", наводећи да је на те претње реаговао чак и ОЕБС, али да та организација није реаговала када су претње упућивање представницима Српске напредне странке и када је Аида Ћоровић изговорила страшне ствари о председнику Србије Александру Вучићу.

"Да ли је ОЕБС позвао медије и ове друге да то осуде? Није", рекла је Брнабић.

Брнабић је навела да, уколико желимо да радимо на смањењу тензија и дијалогу, људи морају бити спремни и способни да осуде сваку врсту насиља према било коме.

Брнабић је рекла да њу и припаднике Српске напредне странке овакви напади неће уплашити и да никада неће одустати ни устукнути.

"Борили смо се за ову Србију 11 година, дали све од себе, свако на свој начин. Странка смо у којој су и Јелена и Славица једнако важне као ја. Због тога смо успешни. Ми смо у последњих 11 година више него дуплирали економски раст, створили више од 550.000 радних места. Незапосленост спустили са 26 одсто на девет одсто", истакла је Брнабић.

Брнабић је рекла да је Српска напредна странка захвална Београђанима на указаном поверењу и што су им у децембру у односу на изборе у априлу 2022. године дали 20.000 гласова више.

"Београђани су нама указали много веће поверење на изборима у децембру 2023. године него у априлу 2022. године и добили смо 20.000 више гласова и поред све те бруталне кампање, поред свих лажи, поред дехуманизације, увидели су резултате и гласали за листу 'Александар Вучић - Београд не сме да стане'", рекла је Брнабић и нагласила да је Српска напредна странка њихова породица и да зато многи дају све за њу.

 

 

 

Извор: Танјуг