Вести

БРНАБИЋ: УЗАЈАМНО УВАЖАВАЊЕ И ПОШТОВАЊЕ СРБИЈЕ И СВЕТЕ СТОЛИЦЕ

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић оценила је, у разговору са председником Папске академије за живот и великим канцеларом Папског теолошког института за брак и породичне науке Јована Павла II, монсињором Вићенцом Паљом, да су односи Србије и Свете Столице без отворених питања, стабилни и да их карактерише узајамно уважавање и поштовање.

Брнабић је посебно изразила захвалност на подршци Свете Столице стабилности и просперитету Западног Балкана и исказаном интересовању за актуелне прилике у региону.

Један од основних приоритета Србије је, како је објаснила Брнабић, стабилан и добро повезан регион, који ће омогућити бољи животни стандард и перспективу његовим грађанима.

Брнабић је истакла да томе доприноси и иницијатива "Отворени Балкан", која је комплементарна са свим другим регионалним иницијативама и најбољи пут до стабилности региона.

Брнабић је исказала захвалност за принципијелну позицију Свете столице по питању Косова и Метохије, утемељену на поштовању међународног права, при чему је указала на неопходност имплементације Бриселског споразума и оснивања Заједнице српских општина.

 

 

 

Извор: Танјуг