Вести

БРНАБИЋ: УСПЕХ СРБИЈЕ ГРАДИМО ЗАЈЕДНИЧКИ

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић говорила је за Национални дневник на телевизији Пинк, истичући да је задовољна резултатима које је Србија постигла.

"Београд је послао слику европске метрополе. Ово је показатељ колико се Србија мења", рекла је Брнабић.

Како је Брнабић додала, синоћни ватромет и призор широм престонице послали су јасну поруку колико се Србија труди да напредује у сваком сегменту.

 

Важно је послати поруку да желимо да напредујемо у области владавине права

"Да би сви, без обзира ко је на власти, били једнаки, политика не треба да се меша у судство. Тиме ће живот бити квалитетнији, биће инвеститора... Важно је послати поруку да желимо да идемо даље у области владавине права", рекла је Брнабић.

 

Априлски избори

Говорећи о изборима, Брнабић истиче да ће народ засигурно наградити резултате, као и то што Србија иде на боље. На то, колико пензионери виде да су пензије, не само редовне, већ и веће.

"У тешким временима каква смо имали током пандемије, Србија је одвојила за грађане и привреду", навела је Брнабић.

Брнабић објашњава да су у питању резултати свих нас, јер такве резултате можемо остварити само заједнички.

 

Корона вирус

Говорећи о пандемији корона вируса, Брнабић наводи да је добра ствар то што Србија и даље има више отпуштених из болнице, него хоспитализованих.

"Бројке ће опет да расту, а вакцина је једини излаз. Апелујем на грађане да се вакцинишу првом дозом, онима којима је истекло пет месеци од друге, да приме трећу", рекла је Брнабић.

Брнабић истиче да јој је драго што је Србија смогла снаге да упркос свим изазовима овако заврши годину, поменувши рекордну запосленост, раст плата, пензија итд.

"Надам се да ће и 2022. година бити иста", рекла је Брнабић.

 

Нова улагања у 2022. години

Брнабић је најавила добре вести поводом привреде, науке, културе, здравста, правде...

"У јануару ћемо отворити Палату правде у Крагујевцу и препоносна сам на то. Настављамо са борбом и успесима. То је природно, када радите много увек има нешто што ће да обрадује грађане", рекла је Брнабић и споменула пројекте који ће бити готови у наредној, односно 2022. години.

 

Бенефити за труднице

Брнабић се дотакла и новца који од данас добијају све труднице које добијају прво дете, истичући да ће то бити одлична ствар, додајући да се нада, да ће у 2022. години бити више беба.

Говорећи о закону о Социјалном предузетништву, Брнабић истиче да је заједно са министарком Даријом Кисић Тепавчевић посетила једно социјално предузеће, ком ће се у будућности више помагати.

"Драго ми је да смо и на тај начин заокружили годину. Зато ћемо имати и ванредну седницу у јануару, поводом особа са инвалидитетом, људи који из разних разлога не могу да нађу посао... Да имамо дакле оквир, где можемо да помогнемо људима који су рањивији и слабији", навела је Брнабић.

Брнабић је коментарисала и данашњу посету Београда на води, где је заједно са председником Србије имала прилику да се увери у сву лепоту коју то место пружа.

"Београд на води постоји јер су Вучић и Синиша Мали веровали у ту визију. Тамо је било хиљаде и хиљаде људи", рекла је Брнабић.

 

 

Извор: ТВ Пинк