Вести

Брнабић угостила представнике Савеза за церебралну и дечију парализу

Поводом Међународног дана церебралне парализе, повереница Градског одбора Београд Српске напредне странке Ана Брнабић, угостила је представнике Савеза за церебралну и дечију парализу града Београда и са њима разговарала о њиховом положају у друштву, као и о потребама како би овој категорији друштва живот био још садржајнији и квалитетнији.

 

Састанку су присуствовали Александар Кемивеш повереник секретара ГрО СНС Београд, Наташа Станисављевић, повереница Савета за социјална питања, популациону политику избегла и расељена лица ГрО СНС Београд, Михајло Јовановић члан ГрО Београд, као и представници Савеза - Дилбера Сарајлић, Дане Белић, Данијел Иванчевић и Бојан Цветић.

 

„Српска напредна странка жели да изгради друштво које је равноправно, једнако за све, које је инклузивно, у коме сваки од наших грађана има могућности да испуни све своје потенцијале. Велики пут је пред нама, ми смо заједно са Савезом и Удружењима кренули тим путем, учинили смо много добрих ствари, али остаје још много тога што треба да урадимо“, рекла је Брнабић и додала да је задовољство што имамо, као једну од политичких делатности и стубова наше политике у виду све особе са инвалидитетом, зато што смо сви ми једна јака, добра и лепа Србија.

 

Повереница Савета за социјална питања, популациону политику избегла и расељена лица ГрО СНС Београд Наташа Станисављевић, је навела да се Српска напредна странка залаже за унапређење положаја особа са инвалидитетом у Београду.

 

„У протеклим годинама смо значајно побољшали услове живота наших суграђана, тако што је изграђено више од 700 рампи за особе са инвалидитетом, изграђени су нови Дневни боравци за особе са инвалидитетом и децу са сметњама у развоју, а по први пут је омогућено да се електронским путем поднесе захтев за добијање бесплатног паркинга за особе са инвалидитетом. Уведене су нове услуге у систем социјалне заштите, као што су лични пратиоци за децу са сметњама у развоју, персонални асистенти за особе са инвалидитетом, помоћ у кући за децу са сметњама у развоју. То је политика Српске напредне странке у Београду - брига о људима, брига о особама са инвалидитетом.“, поручила је Станисављевић.

 

Служба за информисање

Српска напредна странка

Градски одбор Београд