Вести

БРНАБИЋ: У ПОНАШАЊУ ОПОЗИЦИЈЕ НЕМА ВИШЕ ЛОГИКЕ

Потпредседник Главног одбора Српске напредне странке Ана Брнабић рекла је да се наставља, како је навела, зачарани круг опозиције који су тражили београдске изборе и добили их, а сада траже прелазну Владу и да у понашању опозиције нема више логике и конзистентности.

"И тако се наставља њихов зачарани круг: хоћу у Владу, немам већину, тражим "прелазну" Владу - нема "прелазне" Владе, хоћу изборе - не свиђа ми се резултат избора, хоћу "прелазну" Владу", рекла је Брнабић.

Брнабић је рекла да они који су заклетву положили у ходнику Народне скупштине Републике Србије, газећи правила, процедуре, традицију и достојанство и Народне скупштине и свих грађана Србије, кажу да је председник Републике Србије Александар Вучић "згазио" парламент, јер је саопштио нешто што је наложио и потписао председавајући професор Стојан Раденовић.

"Исти ти, данас на конференцији за медије, кажу да би "волели да добију позив од мандатара за састав Владе", а одбили су позив председника Вучића да дођу на консултације, што им је уставна обавеза", додала је Брнабић.

Брнабић је навела да су хтели хитне београдске и парламентарне изборе пре краја 2023. године и да су их добили.

"Хтели су нове изборе у Београду, имају их. Хтели су да се ти избори одложе максимално могуће, добили су и то", рекла је Брнабић.

Како објашњава Брнабић, сада се враћају на оно што су тражили у време кад су одлучно били против ванредних парламентарних избора, односно када су претили да ће блокирати земљу, уколико се распишу избори, а што је било само две недеље пре него што су почели да прете да ће блокирати земљу уколико се не распишу - а то је прелазна Влада у којој они, без обзира на резултат избора, морају да учествују.

 

 

 

Извор: Танјуг