Вести

БРНАБИЋ: СРБИЈА ПОШТУЈЕ ПРИНЦИПЕ МЕЂУНАРОДНОГ ПРАВА

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић рекла је да ће Србија наставити да води спољну политику у циљу заштите сопствених интереса и у складу са међународним правом, без обзира на притиске који ће уследити и истакла да поводом става о Украјини нема ко шта да јој замери.

"Наша позиција није лака, али ћемо је принципијелно бранити", рекла је Брнабић и истакла да се не може тражити од Србије да не поштује сопствени територијални интегритет.

Брнабић је истакла да Србија поштује територијални интегритет Украјине као што жели да се поштује и територијални интегритет Србије и поновила да у складу са својим виталним интересима неће уводити санкције Русији.

Брнабић је најавила и да ће данас у 11.30 часова Влада Србије да потврдити закључке Савета за националну безбедност и да ће се понашати у складу са њима.

Брнабић је рекла и да ће Србија пред Саветом безбедности Уједињених нација заступати те исте ставове.

"Тешки дани и тешка времена јесу пред нама, али нама је најважније да радимо чувајући мир и стабилност и безбедност, да би наставили да напредујемо", истакла је Брнабић и додала да ће Србија наставити да разговара са свима.

"Председник Србије има сваки дан разговоре са партнерима из иностранства, чувамо нашу позицију. Чини ми се да Србији нема ко шта да замери", закључила је Брнабић.

 

Отварање Клиничког центра Србије празник новој Србији

Брнабић је рекла да је отварање Клиничког центра Србије празник не само за здравство и за све грађане, већ да је то празник новој Србији.

Брнабић је истакла да је у питању инвестиција од 220 милиона евра, као и да је само у опрему уложено 120 милиона евра као и да је у питању најмодернија опрема која данас постоји на свету.

Брнабић је рекла да је бескрајно поносна на то што је урађено после толико година и да ће Клинички центар Србије и Дедиње 2, које се ускоро отвара, бити најмодерније болнице у овом делу Европе са најновијом технологијом и осталом подршком здравствним радницима.

Брнабић је истакла да отварање Клиничког центра Србије значи јачање здравственог система које никада није виђено као и да су у здравству направљени историјски помаци.

Брнабић је подсетила на Клинички центар Ниш, Клинички центар Војводине, а најавила је да ће до краја године кренути и Клинички центар Крагујевац.

Констатовала је и да је кула Клиничког центра Србије која годинама није била усељена споменик нашој неодговорности и недостатку посвећености.

"Србија се од тада променила, то је много другачија земља, која покреће ствари и завршава ствари. Земља која верује у себе.

Данас је празник новој Србији, славље за све нас", поручила је Брнабић.

 

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Прва