Вести

БРНАБИЋ: ПОЗИВ СТРАНИМ ИНВЕСТИТОРИМА ДА УЛАЖУ У СРБИЈУ

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић поручила је инвеститорима, на инвестиционом самиту о Западном Балкану, да српској економији иде добро, упркос пандемији у свету, и да је сада право време да се улаже у Србију.

Брнабић је на онлајн панелу са премијерима земаља из Западног Балкана, у организацији Европске банке за обнову и развој, истакла да Србија има добро пословно окружење, подсетивши на то да је „Фајненшел тајмс“ нашу земљу прогласио за шампиона у свету по привлачењу страних инвестиција.

Брнабић је навела да је Србија у 2020. године имала пад БДП од свега 0,9 одсто и да је остварила привредни раст у 2021. од 7,6 одсто, при чему је те године имала и рекордни износ директних страних инвестиција од приближно 3,9 милијарди евра.

Србија је као инвестициона дестинација једна од најинтересантнијих земаља у Европи, поготово ако инвеститори желе да улажу у истраживање и развој, нагласила је Брнабић.

Брнабић је подвукла да су за стране инвеститоре посебно занимљиве области за улагање у Србији – интелектуална својина, вештачка интелигенција, биотехнологија и друго, додајући да наша земља те секторе подржава врло интензивно и то доприноси брзини нашег развоја.

Брнабић је на крају уводног обраћања поручила да је Србија веома посвећена регионалној сарадњи и изградњи бољег и просперитетнијег региона.

Брбнабић је поновила да су за нашу земљу европске интеграције приоритет, односно опредељење да наша земља постане чланица ЕУ, као и стабилност у региону.

Србија је стабилна земља и код нас се ове године одржавају избори, али то ни на један начин неће довести у питање економску стабилност, закључила је Брнабић.

 

 

 

 

Извор: Танјуг