Вести

БРНАБИЋ: ПОСЕТА ПРЕДСЕДНИКА КИНЕ ОД ИСТОРИЈСКОГ ЗНАЧАЈА ЗА СРБИЈУ

Председница Народне скупштине Републике Србије Ана Брнабић рекла је да је посета председника Кине од историјског значаја за Србију.

Данас и сутра је историјски дан за Србију, посета Си Ђинпинга и велика част која је указана нашој земљи. Признање за значај, за наше потенцијале. Имамо историјски најбоље односе са Кином, али и очигледно нас чека много ствари у односима са Кином. Кина, глобална суперсила, економија број 2 у свету, расте без сумње ускоро економија број 1. Ми смо почаствовани да Си Ђинпинг у својој европској турнеји обиђе Србију и то је вест у свим светским медијима, рекла је Брнабић.

Тајкунски медији блате посету Сија Србији.

Када се вратимо какви су они односе градили, они опет крећу од себе, они су имали према свим светским силама однос као да смо ми колонија. Сетимо се само пуштања на слободу 1800 албанских терориста. Они увек крећу од себе. Посете државника су биле врло ретке, рекла је Брнабић.

Брнабић објашњава зашто су приче опозиције, како су кинески кредити омча око врата Србији, бесмислица.

Кредит од Кине узимају САД, чланице ЕУ, Кина је највећи зајмодавац на свету, екстремно су повољни. Они су за Републику Србију изузетно добри. Имамо ММФ који служи такође да читавом свету Србија јесте фискално стабилна држава и да је нама ниво задуживања, страног дуга мањи него стални просек, закључује Брнабић.

 

 

 

 

Извор: ТВ Хепи