Вести

БРНАБИЋ: ПОНОСИМ СЕ ШТО ВЕРУЈЕМ У МЛАДЕ ЉУДЕ У СРБИЈИ

Народна посланица Ана Брнабић нагласила је да не постоји ниједна фирма ни у Србији ни у свету која носи њено име, оповргавши тврдње појединих посланика опозиције који су то тврдили.

"Ја се презивам Брнабић, а ви сте навели две фирме, Continental Wind и Aseco. Не видим где је ту Брнабић, тако да само да се договоримо око тога о чему причате", рекла је Брнабић на седници Скупштине Србије одговарајући Наталији Стојменовић из Зелено-левог фронта. 

Што се тиче Асеко, Брнабић је истакла да то није њена фирма већ пољска мултинационална фирма из Европске уније. 

"Па када сте у Бриселу, у Стразбуру, када пљујете вашу земљу, ви питајте онда и пријавите европске фирме за корупцију. Лако вам је. То је ваша колегиница већ покушала и није добила никакав одговор. Зато што је мултинационална фирма која запошљава преко петстотина људи. Послује на берзи, тешко да може да буде корумпирана у било којој земљи, укључујући и Србију. А са мном има везе једнако колико Мајкрософт има везе са мном", рекла је Брнабић. 

Брнабић је иронично поручила Стојменовић да јој је посебно драго што брине о младим људима да јој се свиђа што млади људи са својим старт-уп компанијама, у Београду у Научно-технолошком парку, у Новом Саду у Научно-технолошком парку, у Нишу, у Чачку, ускоро у Крагујевцу и Крушевцу, могу да чују колико се она брине за њих и њихову будућност и колико цени њихове таленте. 

"А ценимо их ми, пошто смо ми све ово урадили. Седите међу људима који се нису удостојили један научно-технолошки парк да изграде. Нису се удостојили да формирају Фонд за науку 12 година док су били на власти. А то смо ми урадили. Нису се удостојили да формирају ниједан нови Научно-истраживачки институт. Ми смо формирали први нови Научно-истраживачки институт, након доба СФРЈ", поручила је Брнабић.

 

Лицемерни назив "Србија против насиља"

Брнабић је поручила у Скупштини Србије да је не занима посланик Странке слободе и правде Жељко Веселиновић који је вређао на друштвеним мрежама, али је, каже, занимају они који су после тога остали да седе поред њега, додајући да је назив листе "Србија против насиља" лицемеран.

"Не занима ме Жељко Веселиновић. Он је све о себи рекао. Мене занимају остали, који седе поред њега. Како дозволите себи да седите поред човека који је овакве ствари писао једној жени", упитала је Брнабић.

Брнабић је поручила да нико не треба да је воли, али с друге стране, остали који седе поред њега, а који је написао да треба да буде силована, тиме показују да то подржавају.

"Ви подржавате човека који је једној жени рекао, не рекао, описао, сео, размишљао о томе и објавио, и никада није обрисао да жели да ту жену неко више месеци силује. У реалности, ви седите са таквим човеком, поред таквог човека. Тиме ви подржавате такво понашање", рекла је Брнабић.

Осврнула се и на коментаре опозиционих посланика из коалиције НАДА који су говорили да је председник Александар Вучић ишао у Сребреницу, те договорио да га линчују.

"Само да не пређемо преко једне ужасне ствари која се данас дешава. Ви сте рекли да је председник Републике Србије договорио да га линчују у Сребреници. Срам вас било. То је био покушај убиства председника, тада председника Владе Републике Србије. Ви сте тиме пљунули, опет, не на Александра Вучића, него на ову земљу и на ту владу и на све грађане ове земље. Срам вас било", рекла је Брнабић.

 

Не претите резолуцијама, Европски парламент никад неће бити изнад српског

Брнабић је поручила, одговарајући на позивање опозиционих посланика на резолуцију Европског парламента везано за изборе, да Европски парламент никада неће бити изнад српског.

"Вама, видим, није била довољна једна резолуција Европског парламента коју сте, како се сами хвалите, успели да издејствујете, да молите по Бриселу, да буде резолуција Европског парламента када се тражи укидање суверенитета наше земље", рекла је Брнабић.

Брнабић је подсетила да је већ говорила о томе да ће се залагати за успостављање још бољих односа са Европским парламентом, додајући да тамо има и пријатеље које поштује, али је истовремено поручила да ни данас, нити ће икад Европски парламент бити изнад српског.

"Неки су наши пријатељи, неки нису. Неки о Србији мисле добро, неки мисле лоше. Ови који су ваши пријатељи и уз помоћ којих сте изгурали ту резолуцију су пре свега пријатељи Аљбина Куртија и Приштине. Неки су наши пријатељи, свакако ћемо разговарати са њима и свакако гледам на њих као партнере и они такође имају пружену руку", рекла је Брнабић.

Брнабић је рекла и да резолуције Европског парламента, за њу, као народну посланицу, нада се сутра као председницу Народне скупштине, нису обавезујуће, нити је занимају.

"Апсолутно ме не занимају и немојте тим новим резолуцијама да претите српском парламенту, зато што тиме унижавате себе као народне посланике овог народа", рекла је Брнабић.

 

 

 

 

Извор: Новости/РТС 2