Вести

БРНАБИЋ: ПОЈЕДИНИМ МЕДИЈИМА НИЈЕ ВАЖНА ИСТИНА

Председница народне Скупштине Републике Србије Ана Брнабић изјавила је данас да је јучерашњи дан био важан за Србију и нашу привреду јер је почела производња новог модела, првог електричног аутомобила у региону, у Стелантисовој фабрици у Крагујевцу и истакла да је много борбе, енергије, надања и рада уложено у тај пројекат, и да све је урађено у складу са обећањима које је држава дала и најавама председника Александра Вучића.

Ипак, Брнабић је подсетила, како је рекла, са ове дистанце и након јучерашњег дана, како су тајкунски медији тада извештавали о овој теми и како су "као и увек", информације које су "професионално" и "објективно" пласирали у јавност биле политички обојене и служиле искључиво за то да се оптужи власт и председник да су слагали људе и да следи "пропаст и катаклизма".

Како је рекла да се причало о отказима, гашењу фабрике, о томе да је прича о новој инвестицији заправо стратегија за брз одлазак Стелантиса из Србије, како је то само почетак и да ће се сличне ситуације дешавати у многим фабрикама у Србији "посебно оним које су дошле јер смо их свесрдно помагали и привлачили у Србију".

"И, шта сад? Ником ништа. Нећемо чути "извините". Нећемо чути "погрешили смо". Нити то очекујемо. Ипак, важно је да се сетимо и да, још једном, видимо да одређеним медијима није важна истина, већ само да информације или ситуацију искористе за напад на Александра Вучића и СНС како би у јавности изазвали револт, позвали на протесте, креирали кризу", рекла је Брнабић.

Како је истакла Брнабић модус операнди је исти, било да су у питању нове инвестиције, нови пројекти, пољопривреда, рударство или нешто друго.

"Увек иста матрица", закључила је Брнабић.

 

 

 

Извор: Танјуг