Вести

БРНАБИЋ: ПОДРШКА УНИЦЕФ-А КРОЗ ЕКСПЕРТСКУ ПОМОЋ УСМЕРЕНУ КА МЛАДИМА

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић састала се данас са директорком УНИЦЕФ-а у Србији Дејаном Костадиновом. Премијерка Брнабић и Костадинова су разговарале о активностима које су спроведене непосредно након трагичног догађаја у ОШ „Владислав Рибникар“ у Београду, које су Влада Републике Србије и ресорна министарства реализовали уз подршку УНИЦЕФ-а.

Премијерка Брнабић је исказала захвалност директорки УНИЦЕФ на брзој реакцији и подршци активностима Владе Републике Србије, поред осталог и кроз укључивање у радне групе које је Влада Републике Србије формирала након трагичних догађаја почетком маја.

Премијерка Брнабић је истакла да су управо експерти и водећи стручњаци из различитих области кључни за квалитетан и ефикасан рад ових радних група.

Посебан фокус у разговору био је на неопходности израде стратегије која треба да обухвати превентивно деловање и да се формулише на основу најбољих искустава и пракси, у чему ће подршка УНИЦЕФ-а бити од великог значаја. Стратегија би обухватила низ активности на пољу образовања, социјалне заштите, као и активности усмерених на младе.

Као добар пример из досадашњег рада са младима, премијерка Брнабић је навела формирање омладинских центара у више градова у Републици Србији, као јединствених места где млади могу да добију информације о различитим темама које су важне за њих.

 

 

 

Извор: Танјуг