Вести

БРНАБИЋ: ОПОЗИЦИЈА ХУШКА НЕСТАБИЛНЕ ЉУДЕ НА НАСИЉЕ

Председница Скупштине Србије Ана Брнабић, била је гошћа емисије "Инфо јутро". Брнабић је говорила на Информер телевизији о претњама смрћу од стране опозиције, литијуму и "Рио Тинту", али и о многим другим темама.

Недавне претње смрћу председници Скупштине Србије, протесте опозиције против литијума и компаније "Рио Тинто" и многе друге актуелне теме, коментарисала јe Брнабић.

Брнабић je говорила о томе да је добила претње смрћу, али и да је то последица тајкунских медија и делова опозиције који позивају и хушкају нестабилне људе на насиље.

"Мени је тешко да причам о претњама које су упућене мени на приватан број у тренутку када сам успављивала дете. Нисам могла да верујем какве поруке сам добила. Мислим да људи треба да схвате да је то последица климе коју праве такозвани експерти и самозвана елита која се не скида са медија као што су Н1, Нова С, Данас, који позивају на насиље. Јово Бакић сваки пут каже да ћемо вас јурити по улици. Господин Ступар каже да ће мењати власт на улици крвљу. Мени су увек биле језиве претње председнику Александру Вучићу, када су га звали нечастивим и сотоном. Кажем тој самозваној елити да је боље да узме пиштољ у своје руке, као што се десило са Фицом, него да тутка некоме ко је нестабилан. Они то нису урадили већ су позивали на насиље и хушкали неке психички нестабилне људе. Нико није никада вређао чланове опозиције и нико није звао њих психопатама", рекла је Брнабић.

Брнабић додаје и да опозиција не жели да сарађује по питању литијума и протестује против "Рио Тинта", а како она каже, они су изменили закон о рударству и продали земљу тој компанији.

"Бавим се пројектом који је важан за будућност Србије, јер је литијум нафта 21. века. Србија има срећу што смо пронашли литијум у нашој земљи. Норвешка док није пронашла нафту, била је најсиромашнија земља Европе, а сада је једна од најбогатијих. Они су као друштво заједно радили и на експлоатацији и заштити животне средине, али то је када имате одговорну опозицију и невладин сектор који не виче само "фуј" или "бљак". Ово је први пројекат за који можемо да кажемо да би учинили Србију једну од најбогатијих у Европи. Вичу ми "уа" а они су довели ту компанију. Неће на дискусије, а променили су закон о рударству, они су то урадили Демократска странка, ДСС и Г17+, а сада се праве луди. Продали су земљу "Рио Тинту", а сада праве организацију "Не дамо Јадар" и вичу "Вучићу лопове". Они мисле да је народ луд и глуп и да не схватају да они желе да им се врати земља, да би је поново продали Говорили су 2011. године да је "Рио Тинто" одлична компанија и да је добра за напредак Србије, све им је било прелепо, а 6 месеци касније су се десили протести када су дошле паре из иностранства", рекла је Брнабић.

 

 

Извор: Информер