Вести

БРНАБИЋ: ОДНОСИ И САРАДЊА СРБИЈЕ И ТУРСКЕ НА НАЈВИШЕМ НИВОУ

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић разговарала је са председником Велике народне скупштине Републике Турске Мустафом Шентопом о сарадњи, билатералним односима и о постигнутим резултатима у пројектној и привредној сарадњи Србије и Турске.

Брнабић је оценила да су односи и сарадња двеју држава тренутно на највишем нивоу, пре свега захваљујући изузетним односима председника Србије и Турске и да дају резултате не само у области привредне сарадње и инвестиција, већ представљају додатну гаранцију за стабилност и очување мира у региону.

Када је у питању привредна сарадња, премијерка је истакла да је задовољна чињеницом да постоји несмањени интерес турских инвеститора за наше тржиште, нарочито у неразвијеним деловима Србије.

Турски инвеститори су, како је навела, важан чинилац свеукупног раста српске економије и велика подршка држави у борби против незапослености и повећања животног стандарда грађана.

Сумирајући заједничке пројекте, Брнабић је истакла да су посебно значајни они у области обнове културно-историјских споменика у Србији, која се одвија кроз помоћ турске Агенције за сарадњу и координацију (ТИКА).

Обнова и очување заједничке културне баштине веома је важна и повезује два народа некада чвршће него привредна и друга сарадња, оценила је премијерка и додала да ће пружити сву подршку томе да се оваква пракса настави и у будућности.

 

 

 

Извор: Танјуг