Вести

БРНАБИЋ: НЕЋУ ДОПУСТИТИ УНИЖАВАЊЕ СРБИЈЕ

Вест француске агенције Франс прес да је Љубиша Ђурић преминуо од Ковид-19 у Земунској болници чекајући на респиратор политички је мотивисана, изјавила је председница Владе Републике Србије Ана Брнабић и истакла да неће допустити унижавање Србије и нападе и лажи.

"Моје је мишљење да је ово чисто политички и ја као председница владе и као неко ко воли Србију не могу да допустим нападе и лажи такве врсте на моју земљу и нећу да допустим унижавање Србије. Борићу се против тога и да кажем шта је истина и каква је била наша борба која и даље траје, као у свету, против страшног вируса", рекла је Брнабић.

Брнабић је навела да се као председница владе и грађанка изненадила када је видела да се АФП бави једним случајем у маленој Србији, када постоје земље које су много моћније и богатије од Србије, у којима умире на десетине хиљада људи, у Француској више од 30.000.

"Не знам која је интенција, али остављам грађанима да размисле која може бити идеја једне јаке светске новинске агенције да се бави једним случајем, који је почео тако што је човек говорио на једној телевизији током протеста, што је потом искоришћено као парола и стварање новог фронта за отпор према власти, Александру Вучићу и његовим сарадницима", рекла је Брнабић.

Додаје да не верује у толике случајности и да је Србија толико важна, посебно у борби против корона вируса, јер, како је рекла, наша земља има много боље резултате него већина држава у ЕУ и Европи, или на свету, које су много богатије.

Брнабић је навела да су резултати у борби против корона вируса у Србији, у поређењу са Француском, неупоредиви и да је питање зашто се онда француска агенција бави једним случајем у Србији, која, како је рекла, има резултате којима може да се поноси.

"Када бисмо ми имали више од 3.000 мртвих, тек у том случају би наши резултати били упоредиви", рекла је Брнабић.

Брнабић да јој је било чудно да АФП извештава на тај начин када је, како наводи, и Француска, Србији пријатељска земља, била у тешкој ситуацији током борбе против корона вируса.

 

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Пинк