Вести

БРНАБИЋ: ДВЕРИ ШИРЕ ФАШИЗАМ И ЗАТУЦАНОСТ

Потпредседница Главног одбора Српске напредне странке Ана Брнабић оштро је реаговала на саопштење Покрета "Двери" у вези са најавом вантелесне оплодње увезеним метеријалом и због тога што је дневник "Данас" пренео то саопштење.

"Срам вас било! И несрећнике из Двери, и медије који преносе овакве глупости без икаквог критичког осврта или коментара, чиме директно промовишу овакве ставове. Стотине жена и парова из Србије је било приморано да се на овај начин оствари у родитељству, али су за то морали да се потуцају по Прагу, Солуну, Скопљу и другим земљама и градовима, јер то нису могли у својој земљи", рекла је Брнабић.

Брнабић је нагласила да ће се то, захваљујући одлуци државе, сада променити.

"Ускоро ће моћи, јер имају одговорну власт која ради у интересу наших грађана и наше земље, а не промовише беспризорну фашистичку идеологију и затуцаност. Још једном: срам вас било!", рекла је Брнабић.

 

Став Двери је срамота као и преношење тог става

Брнабић је оценила као срамоту и скандал изјаву лидера покрета Двери Бошка Обрадoвића везану за вантелесну оплодњу, али и то што су поједини медији, попут листа "Данас", пренели такве ставове без критичке анализе.

Брнабић је у изјави за Пинк навела да свако од нас зна некога да је ишао у иностранство на вештачку оплодњу или се спрема да иде, да се потуцао по разним градовима од Прага, Солуна, Скопља, Атине, јер вештачка оплодња до сада није могла да се ради у Србији.

"Због свих тих жена рекли смо доста, јер се боримо за све њих, за наталитет. Искорачили смо и рекли то ће бити могуће у Србији", рекла је Брнабић.

Посебна је срамота и то што, како је истакла, ''тајкунски медиј, попут листа "Данас" преносе став Обрадовића без критичке анализе'', директно пормовишући такве ставове Двери.

 

 

 

Извор: Танјуг