Вести

БРНАБИЋ: ДРЖАВА ЋЕ ПРУЖИТИ ДОДАТНУ ПОДРШКУ СОЦИЈАЛНИМ ПРЕДУЗЕЋИМА

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић и министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Дарија Кисић Тепавчевић посетиле су Удружење за подршку особама ометеним у развоју "Наша кућа", које се бави оснаживањем младих са интелектуалним потешкоћама и њихових породица и развијањем производних линија социјалног предузећа.

Брнабић је том приликом истакла да је Влада на јучерашњој седници усвојила Предлог закона о социјалном предузетништву, који ће помоћи да наше друштво буде још солидарније, да има још већу емпатију и да покаже још виши степен одговорности према најугроженијим категоријама нашег становништва.

Брнабић је изразила очекивање да ће овај врло важан закон бити на дневном реду Народне скупштине у јануару 2022. године и да ће бити један од последњих закона који ће бити усвојен у актуелном сазиву републичког парламента.

Према њеним речима, предлог овог закона је најбоља могућа порука да бринемо о свим нашим грађанима, о најрањивијим категоријама, и не само да бринемо, већ и да верујемо у њих, зато што им социјална предузећа омогућавају да раде, да се осамостале и да имају приход за себе и, на крају крајева, да имају у сваком смислу испуњен и смислен живот.

Надам се да ће захваљујући овом закону бити још више предузећа и удружења као што је ''Наша кућа'' и да ћемо моћи ту праксу да имамо у целој Србији, поручила је Брнабић и нагласила да ће социјалним предузећима држава пружати додатну подршку.

 

 

 

Извор: Танјуг