Вести

БРНАБИЋ: ЧАСТ МИ ЈЕ ШТО САМ ИЗАБРАНА У ПРЕДСЕДНИШТВО СНС-А

Премијерка Србије Ана Брнабић изјавила је да јој је велика част што је данас на седници Главног одбора СНС изабрана за члана Председништва те странке.

"Захваљујем се на огромном поверењу, од првог дана од кад ме је председник Вучић позвао у владу, мени је највећа част да служим својој земљи. За мене је СНС потпуно другачија од свих странака на политичкој сцени Србије", рекла је Брнабићева.

Брнабићева је рекла је да је њен утисак са седнице ГО огроман фокус на младим људима у оквиру СНС-а, подмлађивање странке, увођење нове енергије, скретање пажње свима на те младе људе, на њихову едукацију.

"СНС је направила своју академију, а председник Вучић одржао је три пута предавање и то је улагање у младе људе које нисам видела ни у једној странци. То је одлична идеја", рекла је Брнабићева.

Како је оценила, један од великих проблема нашег друштва је што не дајемо довољно шансе младима.

"Очекујем да ће на листи СНС-а бити много нових имена младих људи који су пуни ентузијазма, види се та енергија, верујем да је то рецепт за будућност", рекла је Брнабићева.

СНС се од других разликује по два основна принципа. Док су друге странке које су раније побеђивале настојале да се одморе кад дођу на власт и гледале како да што дуже остану на власти, СНС жели да мења Србију, а не да гледа како да остане на власти.

"СНС није преузела власт, него је преузела одговорност да мења Србију", рекла је Брнабићева, истичући да СНС на изборе иде са резултатима, са свим оним што су урадили.

Брнабићева је рекла да не размишља о томе да ли ће бити мандатар следеће владе, наглашавајући да свој посао председника владе не схвата као посао, већ начин живота.

"Ја сваки дан морам да дам све од себе, радим у јавном интересу, ја сам сервис наших грађана, сваки дан морам да променим макар једну ствар. До избора имам много ствари које морам да урадим", рекла је Брнабићева.

Упитана да ли би променила неке министре у свом кабинету, рекла је да сигурно постоје министри који су могли више да ураде, да нисмо сви исти, да немамо сви исти лични осећај одговорности. "Када сте министар у влади, то је таква част, да ви, без да вас ико тера, морате сваки дан да устанете са новом енергијом, свако вече да размислите шта је то што сам ја данас урадио", рекла је Брнабићева.

 

Јака Србија је начин да се помогне Србима у ЦГ

Начин да се помогне српском народу у Црној Гори јесте да имамо јаку Србију, изјавила је премијерка Ана Брнабић поводом дешавања у Црној Гори, изазваних усвајањем спорног Закона о слободи вероисповести.

Брнабићева је поновила речи председника Србије Александра Вучића који је рекао да су "Срби у Црној Гори наш народ, али такође су Црногорци наша браћа", и истакла да не би требало стављати знак једнакости између државе и народа.

Брнабићева је поручила да треба наћи начин да негујемо посебне односе са Црном Гором, али да то не сме да доведе у питање положај Срба у Црној Гори, којих по последњем попису има 28,6 одсто.

Коментаришући критике опозиције на однос Србије према дешавањима у Црној Гори, Брнабићева је навела да опозиција ради све супротно интересима Срба који живе у државама региона.

"Опозиција, која у време кад је Србија пролазила кроз најтеже тренутке, попут једностраног проглашења независности Косова и референдума у Црној Гори, није радила апсолутно ништа и није имала идеју ништа да ради него да напада неке људе и пали неке амбасаде, тако да нису нарочито релевантни саговорници у овоме", закључила је Брнабићева.

Поводом инцидента у скупштини Србије, који је изазвао лидер Двери Бошко Обрадовић, Брнабићева је рекла да то иде на штету Срба у Црној Гори и да је Бошко Обрадовић само "ударна песница Драгана Ђиласа".

 

 

Извор: Танјуг/ТВ О2