Вести

Брнабић: Бројне могућности за унапређење односа са Аустралијом

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић разговарала је са амбасадорком Аустралије у Србији Рут Карис Стјуарт, која завршава свој мандат, о актуелним билатералним односима двеју земаља, економској сарадњи и могућностима заједничког пројектног ангажовања.

Брнабић је истакла да су односи Србије и Аустралије добри, али да очекује да ће, након кризе коју је проузроковала епидемиолошка ситуација, бити додатно интензивирани и политички контакти.

Брнабић је указала на то да постоје бројне могућности за заједничке пројекте и унапређење економских односа,  при чему је изразила очекивање да ће аустралијске компаније искористити потенцијале које Србија нуди и инвестирати на нашем тржишту.

Брнабић је изразила захвалност амбасадорки Стјуарт на личном доприносу унапређењу билатералне сарадње током мандата у Србији и пожелела јој и у будућности много успеха на професионалном и личном плану.

Стјуарт је нагласила да је Србија велика шанса за аустралијске компаније и да напорима у спровођењу реформи и модернизацији држава шаље позитивне сигнале страним инвеститорима.

Она је изразила очекивање да ће овакве позитивне промене утицати и на повећање броја аустралијских компанија на српском тржишту.

Рударски сектор је препознат као примаран за улагаче из Аустралије, навела је Стјуарт и додала да у будућности очекује веће инвестиције и значајнију сарадњу двеју држава у овој области.

На састанку је истакнуто да је бројна српска дијаспора у Аустралији важна спона двеју држава и значајан покретач за даље унапређење међудржавних односа.

Амбасадорка је честитала Србији на веома успешној набавци вакцина и доброј организацији имунизације, при чему је изнела очекивање да ћемо, захваљујући вакцинацији становништва и добрим епидемиолошким мерама, ускоро превазићи тренутну епидемиолошку кризу.

 

 

 

Извор: Танјуг