Вести

БРНАБИЋ: БОРИМО СЕ ЗА ПРИСТОЈНУ СРБИЈУ, ОНИ КОЈИ НАПАДАЈУ ДЕЦУ НЕЋЕ ПОБЕДИТИ

Потпредседница Главног одбора, члан Председништва и повереница Градског одбора Српске напредне странке за Београд Ана Брнабић поручила је да континуирани напади на породицу председника Републике Србије Александра Вучића, који су, како је оценила, ескалирали у овој изборној кампањи, не представљају пристојну Србију и да они који се под плаштом борбе против насиља обрачунавају и са децом неће победити.

Брнабић је на предизборном скупу у Пироту навела да неће говорити о дигитализацији и о другим питањима, јер би то значило да је у Србији сада све нормално.

"Напади на породицу председника Србије Александра Вучића који су континуирани, али који су сада ескалирали у овој  изборној кампањи на то да се нападају директно његови родитељи, да се напада и његов шестогодишњи син, то није Србија, то није и никада неће бити Србија и не могу да причам о дигитализацији док не кажемо свима јасно да таква Србија никада неће победити", рекла је Брнабић.

Брнабић је додала да је на предизборни скуп дошла и њена мајка како би пружила подршку Вучићевој породици, због, како је рекла, напада којима су изложени.

"Данас ми је посебно трема зато што је данас са мном и моја мајка и она је дошла, дошла, јер је желела да пружи подршку не мени, већ породици Вучић. Да пружи подршку његовим родитељима, његовој деци и да тиме кажемо да на породицу не можете, на породицу вам нећемо дати", поручила је Брнабић.

Истакла је да се 17. децембра неће гласати ни о платама ни пензијама, јер се подразумева да док је на власти Српска напредна странка са коалиционим партнерима, оне неће престати да расту, као и да на изборима није реч о путевима и здравственим објектима, јер се, како је рекла, зна колико је актуелна власт урадила по тим питањима и да се гласа о пристојној Србији.

"Али није реч ни о платама и пензијама и није ни о путевима, јер данас сви у Србији знају да само ми градимо путеве и није реч ни о мостовима ни о тунелима и није ни о здравственим установама, зато што људи знају да их ми градимо", рекла је Брнабић.

Додала је да је 17. децембар датум када ће грађани изаћи да кажу "доста је више" мрзитељима, насилницима и онима који се под плаштом борбе против насиља најстрашније обрачунавају са децом од шест година.

Брнабић је поручила да то више неће моћи да прође и да се такве ствари у цивилизованом свету не раде.

"И због тога са свим нашим породицама заједно, сваког дана причамо о томе да је данас та борба значајно другачија. Зато што су давно пређене црвене линије", указала је Брнабић.

"Они су рекли, злоупотребивши најстрашније, најстрашније трагедије нашег народа од 3. и 4. маја ове године да желе да све стане. Ми кажемо, можда све и треба да стане. Због деце и зарад деце. Можда. Само једна ствар, једна емоција, једна институција не сме да стане. А то је Србија. Све остало може да стане", поручила је Брнабић.

 

Извор: Танјуг/ТВ Вести