Вести

БРНАБИЋ: БОРИМО СЕ ЗА НАШ НАРОД, СРБИЈА НЕ СМЕ ДА СТАНЕ

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић изјавила је данас да ће у наредна 72 сата бити решен случај у вези са дојавама о бомбама у београдским школама.

"Од петка имамо дојаве о бомбама и први пут у вртићима. Наши надлежни органи активно раде на решавању овог проблема, сарађује се и са надлежним органима у земљама у иностранству. Ми очекујемо да врло брзо приведемо правди лица која су за то одговорна", рекла је Брнабић, гостујући на ТВ Б92.

Говорећи о економској ситуацији у Србији, Брнабић је рекла да ће раст пензија и плата "за 15-ак дана бити знатно изнад стопе инфлације".

"Kуповна моћ расте и што је изузетно значајно, иако смо имали тежак почетак године, успели смо да имамо раст БДП-а од 2,5 одсто", рекла је Брнабић, додавши да је незапосленост дошла до свог минимума.

Kада је реч о предстојећим изборима, Брнабић је рекла да има информације да "опозиција коју предводи Драган Ђилас на дан избора планира хаос".

"Према информацијама које ми имамо, а сигурна сам да те информације имају и стране организације у Србији, различите мисије и амбасаде, опозиција коју предводи Драган Ђилас на дан избора планира хаос. Они практично планирају да од самог јутра праве хаос на бирачким местима, да затрпавају и РИK и судове и тужилаштва, како би увече без обзира на резултате, прогласили победу, пре него што буду резултати и пребројани гласови, изашли на улице и покушали заузели власт преко улице", рекла је Брнабић.

Додала је да је то "директно стварање хаоса, панике и урушавање уставног поретка Србије".

 

 

Извор: Танјуг / ТВ Б92