Вести

Божић: Обрадовић на најсрамнији начин унизио Скупштину

Бошко Обрадовић је на најсрамнији начин унизио Дом Скупштине, прекинувши седницу и тражећи насиље, изјавила је данас народна посланица Сандра Божић поручивши му да је све што је рекао новинарима могао да каже и легитимно у пленарној сали.

Божић је на конференцији за новинаре у Скупштини подсетила Обрадовића да је посланик који има права, али и обавезе тврдећи да иза његовом "перформанса" стоји Драган Ђилас као једини налогодавац таквог понашања којем је место "само у циркусу".

Подсетила је да је недавно на конференцији за новинаре у Скупштини читала "срамне и монструозне поруке које се свакодневно шаљу деци председника Србије" и казала да смо после имали прилике да видимо "крокодилске сузе Драгана Ђиласа којем никада децу нису спомињали, нити им знају имена".

"Тако треба и да остане, а одговор Драгана Ђиласа је наступио одмах, јуче сте видели како је осудио напад на Вучићеву децу тако што је наставио као налогодавац да тражи даље нападе на Данила Вучића", казала је Божић.

Према њеним речима, у данашњем понашању Обрадовића, а чему је налогодавац Ђилас, могло се видети да им животи грађана нису важни.

Наводећи да ће се након расправе у Скупштини донети одлука о укидању ванредног стања, Божић је казала да се труде да Србија ниједног тренутка не буде ни један дан дуже у ванредном стању него што је потребно.

"Трудимо се да наставимо да се боримо за бољи економски напредак наших грађана и на добром смо путу да то постигнемо", казала је Божић и подсетила да Србија планира најмању економску штету од свих земаља у Европи.

Како је навела, важно је да се живот настави и да се што пре вратимо нормалном животу што, према њеним речима, Ђиласу и Обрадовићу не одговора јер је насиље једини њихов одговор политичким неистомишљеницима

"Пристојна Србија је поштовала мере и само зато ми данас имамо ситуацију у којој можемо да се похвалимо да број особа које су изгубиле живот јесте један од најмањих који се бележи и у региону и у свету", казала је Божић.

Она је навела и да су се стекли услови за укидање ванредног стања, односно да је шест критеријума СЗО испуњено и то преношење болести, капацитет здравственог система, ризици су сведени на минимум у геронтолошким центрима, обезбеђено је да радна места функционишу са свим превентивним мерама, а и локалне заједнице су прешле на лакше мере.

"Данас бележимо број оболелих испод 1,8 одсто и то је још један од показатеља да ванредно стање може да се укине, али неке мере ће морати да се задрже и мораћемо да се привикнемо да тако живимо", казала је Божић и додала да се уз поштовање свих мера креће са економским мерама и опоравком привреде.

 

 

Извор: Танјуг