Вести

БОЖИЋ: ДЕО ОПОЗИЦИЈЕ ЖЕЛИ НАСИЛНО ДА ПРЕУЗМЕ ИНСТИТУЦИЈЕ

Након скандалозних насловних страна „НИН“-а и „Данас“- а, на којима су снајперске цеви уперене у груди председника Вучића, народна посланица и чланица Главног одбора СНС Сандра Божић каже да није први пут да Ђилас, преко својих медија, шаље претње председнику Александру Вучићу или члановима његове породице, али да је крајње забрињавајуће што сада имамо директну претњу смрћу и позив на оружану ликвидацију.

- Овај поступак наишао је на осуду сваког нормалног човека, јер, поред тога што је насловница са таргетираним председником, сама по себи скандалозна, у сваком од нас јавља се посебан осећај јер живимо у земљи у којој је убијен премијер и то баш после медијске хајке, каква се месецима води и против председника Александра Вучића. То је слика болесне мржње појединаца која је претворена у позив на насиље, линч и убиство председника. Верујем да у наредним месецима, што будемо ближи изборном дану, следи врхунац пласирања лажи и обмана. Крај ће, наравно, свирати грађани на изборима који ће ову криминалну групу, која и даље претендује да се бави политиком, послати у прошлост.

* Одакле толико мржње и напада на председника Вучића и његову породицу?

- Након много година, Србија на челу има човека који се искључиво води националним интересима и не подлеже притисцима ни из једног центра моћи. Сведоци смо да су поједини представници великих сила успевали да од српских лидера направе инструмент за намиривање својих интереса и наметање политика које су доводиле у питање интегритет Србије. Председник Вучић води здраву политику и са позиције војно неутралне земље чува наш суверенитет и у исто време гради чврсте везе и са Истоком и са Западом, као и са земљама региона. Мудром политиком сврстао се, не само у лидера региона, већ у државника којег ће по резултатима у великане уписати, не само српска, већ и светска историја. Први пут, после деценија девастиране и уништене привреде, Србија може да се похвали финансијском стабилношћу и напретком. У последњих 40 година није изграђено оволико путева. Подигнута је инфраструктура. Србија је постала лидер по броју страних инвестиција, забележен је историјски пад незапослености испод 10 одсто. Враћено је поверење у оружане снаге и систем безбедности. Велика је немоћ појединаца који би да нас врате у политику ратова, хиперинфлације, пљачкашких приватизација, како би поновили лоповлук из прошлих деценија. Али сад још бахатији, још гладнији и моћи и новца. И што је најгоре, на све спремни. Отуда напади на председника лично, посебно на брата Андреја. Користе посебне методе психолошког рата, јер знају колика је братска љубав, међусобно поштовање и поверење. Нису се либили да нападају ни председникову мајку и оца, али ни децу, па ни најмлађег, бебу Вукана. Зверски и без скрупула, ван свега онога што бављење политиком значи.

* Колико често сте Ви на мети увреда и омаловажавања јер сте део СНС и жена која се не устеже да покаже став ни у Скупштини, ни у ТВ емисијама, нити на друштвеним мрежама?

 - Пре свега, мајка сам две девојчице и жена која се кроз политику СНС залагала за побољшање положаја жена у политици и другим аспектима живота. Ту политичку борбу сматрам изузетно битним и важним делом своје професије. Поносна сам што је СНС, на челу са председником Вучићем, који је имао слуха за теме и проблеме родне равноправности, омогућила да живимо у земљи чији стандарди по питању ове теме спадају у ред највиших у Европи. Безброј пута била сам мета напада због оног што говорим и коме је то што говорим упућено. Увек браним оно што волим и у шта верујем, и то чиним прилично срчано и искрено. Верујем, живим и браним политичку идеју Српске напредне странке и председника Александра Вучића, јер знам да ће нашој деци та политика оставити бескрајно више могућности за квалитетнији живот од оног који је остављен мојим генерацијама. Од Балкана који представља „буре барута“, стигли смо до Балкана који је раскрсница могућности и покретач напретка. А нападају ме они који се у мојим оштрим критикама проналазе. Немоћни пред истином, углавном бирају да се обрачунају кукавички и сексистички, а не чињеница- ма, јер их немају. Мизогинија је, иначе, готово главна карактеристика и типично понашање дела опозиције.

* Када смо имали прегршт ужасних ствари у режији дела опозиције током неизборне 2019. године, шта мислите какву ћемо имати предизборну кампању у 2020. години?

- Затрпавање јавности лажним аферама је представа у режији Драгана Ђиласа, са главном глумицом Мариником Тепић, која чека награду за ту улогу, као одани послушник шизофрене политике коју покреће искључиво жеља за још 619 милиона државног новца у Ђиласовим џеповима. Ова методологија употребљавана је у обојеним и плишаним револуцијама широм света. Србија је већ гледала нешто слично. Њени грађани били су инфицирани овом болешћу и створили су одређени имунитет који чува здрав разум и омогућава објективно сагледавање и политичку мудрост. Верујем да ће њихова машта бити на врхунцу у месецима који долазе, а да ће насиљем покушати да капитализују оно што су у ових годину дана уложили. И неће презати ни од чега, јер насиље је њихова природна средина и једина могућност за долазак до циља - насилног преузимања институција, кршења воље грађана и враћања Србије уназад. То, наравно, неће бити могуће у демократској држави, у којој се поштују закони и Устав. Тражили су да им се уподобе изборни услови, услови које су сами писали и донели. Учинили смо баш све што је од нас захтевано, али им ни то није довољно. Њима недостаје оно што ми имамо, а они очигледно неће више никада, а то је поверење грађана.

* Како се борити против најбезочнијих лажи и подметања?

- Само радом и резултатима.То је оно што је и сам председник Вучић поручио након скандалозних насловних страница НИН-а и Данас-а: „Само ви радите свој посао! Отварам ауто-пут Обреновац-Сурчин! Живела Србија!“. То је једино исправно, то је оно што грађани од нас очекују. Србија је озбиљна земља која своју политику неће водити по насловницама и скарадним текстовима Милована Бркића. Данас се криминалци хапсе и нема заштићених, а у време Ђиласа и његових трбухо- збораца, криминалци су из политичких редова водили мафијашке кланове.

* Шта бисте, као народна посланица, издвојили као најважније што је Народна скупштина урадила у 2019. години?

- Вредно смо радили и донели доста важних закона који директно утичу на подизање животног стандарда грађана Србије. Донели смо буџет који је сабрао све резултате у себи и омогућио крај мерама фискалне консолидације и најавио развој здраве и напредне Србије. Три године бележимо суфицит, консолидовали смо јавне финансије, назапосленост је на историјском минимуму испод 10 одсто. Завршен је Коридор 10, који је почео да се гради 1970. године и планиран је да се заврши 1980. године. Траса Коридора 10 сада је у потпуности повезана са шест трака ауто-пута од Хрватске и Мађарске до Македоније и Бугарске, у дужини од 813 километара. Моравски коридор почиње да се гради, Фрушкогорски је у плану, као и изградња ауто-пута од Руме до Шапца са новим мостом на Сави. Дакле, урадићемо све за шта други нису били способни. Новим инвестиционим циклусом показаћемо колико бринемо о младима. Обезбеђено је 500 милиона евра за станове за младе брачне парове. Дуплирани су фондови за науку и за иновациону делатност, а буџет за просвету износи 226,7 милијарди динара. Пензије ће расти за 5,4 одсто по тзв. швајцарској формули, односно увећаваће се у односу на раст цена и зарада. Кључна карактеристика буџетске политике у 2020. години јесте усмерење на повећање животног стандарда, повећање плата и пензија, подстицај расту кроз по- већање јавних инвестиција и пореско растерећење рада.

 

 

 

Извор:СНС Информатор