Вести

БОЖИЋ: ДАНАШЊИ ИНЦИДЕНТ КРШИ СВЕ НОРМЕ ДЕМОКРАТИЈЕ

Народни посланик и члан Главног одбора Српске напредне странке, Сандра Божић, осудила је данас инцидент који је испред Скупштине Србије изазвао посланик Бошко Обрадовић, уз оцену да такво понашање крши све норме демократије и здравог разума.

“Присуствовали смо покушају убиства Марјана Ристичевића од стране Ђиласовог батинаша Обрадовића. Ристичевић је пресретнут, брутално су га претукли, срушили на земљу и нанели му повреде. Указана му је медицинска помоћ, а наредних дана знаћемо које су размере овог напада", тврди Божић.

Божић је рекла да је данашњи напад Бошка Обрадовића уследио након синоћњег неуспешног покушаја напада испред зграде Председништва.

"Никада Србија није гледала у својој историји овако срамно понашање, али на срећу мало их је да би ово било право лице Србије", истакла је Божић.

Божић сматра да ће оваквих напада, нажалост, бити још и додаје да не зна шта је следеће што ће обележити “њихов фашистички рад“.

"Сигурна сам да нисмо видели све, али сам сигурна и да ће Србија одреаговати и да ће се политичке странке сложити и заједно осудити", рекла је Божић.

Начин на који ће се спречити да се у Србији не деси појава фашизма јесу избори, рекла је Божић и додала да ће се Српска напредна странка борити оловком и папиром изборног дана.

Божић је позвала све грађане да остану уједињени у осуди фашистичких испада, а надлежне органе да ураде свој део посла. 

Такође, позвала је и политичке чиниоце да на дан избора покажу да је Србија демократска земља, као и посланицу Европског парламента Тању Фајон да одговори да ли су ово тековине демократије и вредности које су пожељне у Европи.

"Питам Тању Фајон да ли је фашизам постао идеологија која је добро дошла у Европи, да ли ће осудити напад на народног посланика и покушај убиства или ће остати нема", рекла је Божић.

 

 

Извор: Танјуг