Вести

"Београд на води" мотор развоја града

"Београд на води" је симбол и мотор развоја града у претходне четири године и пројекат који је показао да је Србија стабилна земља, а Београд атрактиван за инвестирање, изјавили су данас Синиша Мали и Зоран Радојичић са изборне листе "Александар Вучић - Зато што волимо Београд".

Они су данас желели да се увере како теку радови на "Београду на води" и како изгледа оно што је до сада урађено, али са реке, возећи се бродом, а Мали је уједно Радојичићу представио тај и друге пројекте који се раде или ће бити рађени у граду.

Први на изборној листи "Александар Вучић - Зато што волимо Београд" др Зоран Радојичић рекао је да је фасцинантно како "Београд на води" изгледа са реке, колико је кранова, дужина променаде, колико је велико градилиште...

"На мене је посебан утисак оставило то што имамо визију и план како ћемо даље да наставимо и како ћемо постићи да од '25. маја' до Аде Циганлије имамо целину у којој ће грађани и туристи моћи да проводе време, шетају и уживају", рекао је Радојичић новинарима.

Све то, казао је он, показује да ће се постићи циљ да Београд буде једна од најлепших метропола у Европи.

Он је навео да је задовољан што се низ инвестиција наставља, "све што је покренуто и што ћемо наставити".

Радојичић је указао и да се, иако је много учињено на транспарентности, мора још више разговарати са грађанима, како би се чула и прихватила њихова мишљења и како би све што се ради било оно што грађани желе.

Функционер СНС и трећи на изборној листи Синиша Мали истакао је да се надлежни претходне четири године труде да Београд буде модернији, лепши, права европска метропола, а да је "Београд на води" мотор тог плана и развоја.

"Пре пар година смејали су нам се, говорили како је ово идеја једног човека, како ће од Београда на води бити једна кафана, смејали су се мени када сам најављивао продају станова... Данас им ништа није смешно, када овде, уместо напуштених барака, змија... имамо највеће градилиште у овом делу Европе", рекао је Мали.

Он је најавио да ће ове године бити завршена променада до моста Газела, након чега ће град наставили уређивање променаде до Аде Циганлије.

Истакао је и да на том пројекту ради домаћа привреда, неколико стотина наших радника.

Мали је уједно најавио да ће прве две стамбене куле бити усељене на пролеће, а да ће 2020. године бити завршена Галерија и кула "Београд", висока 168 метара, у којој ће бити Sent Ridzzis хотел.

"Ово је симбол града који постаје лепши и постаје прави спој традиционалног - центра града и модерног - какав је Београд на води", рекао је Мали.

Истакао је да је, након што је Београд био на ивици банкрота, са дугом од 1,12 милијарди евра, а без инвестиција, пројекат "Београда на води" показао да је Србија стабилна земља, а Београд атрактиван за инвестирање.

Како каже, сваки инвеститор који дође у Београд, оде прво до тог градилишта, да се увери како напредује тај пројекат.

"И када кажемо шта ћемо радити - да, кренућемо у изградњу метроа. Као што смо испунили обећање за Београд на води, испунићемо и за метро", рекао је Мали.

Додао је да ће у следећих месец дана почети изградња друге куле Ушће, Скајлајн у Кнеза Милоша, почевши на завршене пројекте попут Икее, тржног центра Рајићева, хотела Хилтон, Капитол парка уместо фабрике Рекорд у Раковици...

"Београд је постао град инвестиција који и иде напред и не зауставља се", закључио је Мали.

 

Извор: Танјуг