Вести

Акција „Помозимо комшији“ и даље се одвија без обзира на временске услове

Иако су се временски услови мало побољшали, многим суграђанима, нарочито старијим,  болесним, и социјално угоженим је помоћ потребна, па се  акција „Помозимо комшији“, коју је покренула Српска напредна странка, и даље спроводи широм Србије.

Активисти СНС-а Чукарица, у заједничкој акцији са Саветом за здравство у оквиру Саветовалишта за борбу против хипертензије организовали мерење крвног притиска у насељу Церак Виногради. Сви посетиоци здравственог саветовалишта били су послужени топлим напицима. Један активиста нашао се старијим суграђанима, којима је уз леп и пријатан разговор поправио масажер који им је свакодневно потребан. Активисти са Церака су део свог дана посветили бризи о старијим и немоћним комшијама, те су посетили једну породицу чији је чланособа  са инвалидитетом, и том приликом им уручила пакет пелена. Госпођу Јелену Маринковић обишла је докторка са МО Баново брдо, која јој је измерила вредност крвног притиска, пружила неопходну негу и отишла у набавку лекова. Друга посета је била једној породици која у овим временским условима има проблема са огревом. Такође су посетили суграђанина који живи са инвалидитетом, уручили му један део неопходних намирница и преузели списак лекова које ће му обезбедити у најскоријем периоду. У Старом Железнику, активисти СНС-а помогли су комшијама у убацивању угља у подрумске просторије, како би током хладних дана имали припремљен огрев.

Омладина СНС-а у Гроцкој и Калуђерици спровела је акцију чишћења снега у паркићима.

Омладина општинског одбора Српске напредне странке у Младеновцу обишла је социјално угрожену породицу у месном одбору „Баташево“. Овом домаћинству млади напредњаци однели су на поклон пакете хуманитарне помоћи у виду прехрамбених намирница. Да нечије мало некоме значи много потврдили су чланови овог домаћинства који нису крили задовољство како због помоћи која ће им, како су рекли, добро доћи, тако и због лепог геста и указане пажње.

Српска напредна странка ће, као и до сада, настојати да помогне колико год је потребно, у складу са својим могућностима, свим грађанима којима је помоћ неопходна у неповољним временским условима.

Грађани могу да се јаве најближем месном или општинском одбору Српске напредне странке, у свом месту,  и затраже неопходну помоћ.

Српска напредна странка захваљује свима који учествују у акцији „Помозимо комшији“, и позива све оне који желе и могу, без обзира на пол, верску и националну припадност, да се прикључе акцији.

 

Фото галерија