Саопштења

Саопштење за јавност/ 27.01.2015.

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ/ 27.01.2015. 

Српска напредна странка саопштава да, нажалост, није први пут да се у Србији наједанпут пробуде разни лажни аналитичари, и разни душебрижници, који се сете да изађу у јавност и да бране нечија права, само онда када то одговара појединцима и групама чије интересе заступају. 

Ти, назови аналитичари, а, у ствари, доказани политичари, и ангажовани друштвено - политички радници, показали су целокупној јавности и свим грађанима Србије, по ко зна који пут, своје лицемерство, и да итекако знају да оћуте када су на најбруталнији начин угрожене тековине демократског друштва, и када се на најбезочнији начин вређају достојанство и углед представничког тела свих грађана.

Питамо те исте друштвено-политичке раднике, када неко у дому Народне скупштине, у недостатку аргумената, свом политичком противнику каже „стоко једна“, „олошу“, „ђубре“, да ли је то језик будућности и демократских начела, да ли је то језик демократске културе и парламентаризма за који се залажу, или им је неко „дао миг“ да ћуте и зажмуре на примитивизам и уличарски речник?

Српска напредна странка никада није имала проблем да каже „извините“, јер је последње што желимо  - да личимо на Демократску странку. 

Ми не желимо такву „демократску“ Србију, коју заступају политичари и ангажовани друштвено - политички радници, у којој је у реду у Скупштини рећи „стоко, ђубре, олошу“  и не извинити се, не политичким противницима, него грађанима Србије, већ наставити са таквим понашањем.

То није Србија за коју се Српска напредна странка залаже, ми желимо пристојну, нормалну, поштену, европску и модерну државу, Србију са једнаким аршинима и правима за све, а без забринутости за демократска начела и цивилизацијске вредности само када то некоме одговара.

 

СЛУЖБА ЗА ИНФОРМИСАЊЕ 

СРПСКА НАПРЕДНА СТРАНКА