Саопштења

Мирковић: Ђилас доказао да чега се паметан стиди, будала се поноси

Александар Мирковић, члан Главног одбора Српске напредне странке

 

 

После данашњег монолога који је Драган Ђилас одржао испред зграде у којој се одржава седница Скупштине града, морам се осврнути на неколико забрињавајућих чињеница.

Прва је то што је бивши и најгори градоначелник у историји Београда Драган Ђилас изјавио да ће када они дођу на власт буџет ставити ван снаге. Па га ја питам да ми објасни како се то ради и шта се у том хипотетичком случају дешава са развојем града. И то нам без срама говори човек који је буџет града оставио пред банкротом и са дугом од 1,2 милијарде евра.

А данас је, захваљујући одговорној власти коју предводи Српска напредна странка, Београд финансијски јачи и стабилан са буџетом који је већи за 7%.

Друга скандалозна ствар коју је Ђилас рекао јесте да се у Београду не гради ништа, да се не граде вртићи. Па се питам да ли је слеп и поред два здрава ока, или само без срама масно лаже. А управо данас овим буџетом видимо да ће се у наредном периоду изградити 15 вртића, као што су се у претходном периоду градили и реконструисали вртићи и школе. Подсетио бих Ђиласа да је 15 хиљада породица, у време своје власти, оштетио јер им је дупло наплаћивао цену вртића и да је за тај износ могло да се изгради бар 20 вртића.

Такође, Ђилас нам је данас доказао да је народна изрека „чега се паметан стиди, будала се поноси“ апсолутно тачна, јер се Ђилас поноси тиме што је потрошио девет милиона евра народних пара да би се у новогодишњој ноћи прошетао по мосту који је насилно отворио пре времена, незавршен и без дозвола.

Колико год се Ђилас служио лажима и обманама, грађани Београда неће заборавити његово штеточинско руковођење престоницом.

Због свега наведеног, али пре свега због испуњених обећања и постигнутих резултата, уверен сам да ће 3. априла још једном убедљиво победити политика Александра Вучића и Српске напредне странке, јер само таква политика гарантује континуиран развој и боље сутра за све грађане Београда и Србије.

 

 

Служба за информисање

Српска напредна странка

Градски одбор Београд