Саопштења

Мирковић: Бастаћ и Ђилас се залажу за незаконите изборе

Противзаконита лакрдија коју је организовао Марко Бастаћ, чије име се често доводи у везу са људима из криминалног миљеа, корисна је само зато јер је показала за какве се изборе и изборну процедуру залаже његов шеф Драган Ђилас.

Хајде да оставимо по страни да општина Стари град није по закону и статуту надлежна да организује овакво изјашњавање, да су сами рекли да на том изјашњавању може да гласа око десет хиљада људи, а општина има пет пута више бирача, да су његови плаћеници носили те „кутије“ по улицама и сами попуњавали анкете и да никакве процедуре није било.

Овом методом рада, притиска на грађане, лошег спина се нико до сада није служио у Србији и свакако не може бити схваћен озбиљно јер ни сам Бастаћ не зна шта је овим желео да постигне, нити како да се из овог циркуса сада извуче.

На основу овога што је урадио Бастаћ, потрчко Драгана Ђиласа, ваљда је сада свима јасно за какве се изборе и за каква изборна правила се његов шеф залаже!? Баш овакве. Као што су Ђиласу добри само они медији који раде како он нареди, док све друге треба уништити, тако се сада показало да Ђиласу није стало до изборних услова, ни поштовања правила процедуре. За Ђиласа су добри само они избори на којима има потпуну контролу и на којима, јер нема друге стране, побеђује независно од воље грађана.

Сада је јасно зашто су Бастаћеви коалициони партнери одбили да гласају за одлуку о незаконитом референдуму на Скупштини градске општине Стари град, јер у оваквој хајдучији нико нормалан није желео да учестувује.

Лицемерно је што одлазећи председник опшине Стари град о свом нераду, катастрофалним резултатима и  дуговима ћути, не пита грађане нити им подноси извештаје, што је дужан по функцији, док са друге стране радови и развитак Београда му жестоко сметају и против њих се бори на сваки могући деструктиван начин.

Цифру од 58.000.000 динара коју је одвојио за чишћење зграде општине, а која се заправо користи за финансирање његових активиста и акција СзС, могао је да искористи за добробит грађана општине Стари град, а не за његов, Ђиласов, Обрадовићев и Јеремићев лични интерес. Док вози тротинет, туче се са саобраћајним знацима и напада раднике време на челу општине му полако истиче и то га чини све нервознијим, али све деструктивнијим у својим потезима.

Избори су близу, политика развоја, напретка, уређења и новог лица Београда коју спроводи Српска напредна странка на њима ће добити потврду свог легитимитета док ће пропали и потрошени  политичари након њих отићи у историју заједно са својим обманама, лажима и преварама.

 

 

Шеф одборничке групе СНС-а у Скупштини града Београда

Александар Мирковић