Саопштења

Марјановић: Бастаћеве критике власти најобичнија демагогија

Грађани Старог града су већ месецима изложени бруталној кампањи лажи коју спроводи одлазећи председник општине Стари град Марко Бастаћ који је својим деструктивним деловањем показао да се боји да ће наредне године на редовним локалним изборима изгубити власт.

Због тога је, у недостатку резултата, Марко Бастаћ решио да буде против свих градских пројеката који се реализују на територији општине Стари град  јер су управо сви ти пројкети мера Ђиласове и његове неспособности.

Подсећам јавност да одлуку о референдуму није донела Скупштина општине Стари град која једино и може да распише референдум и то искључиво из своје надлежност и да су тачке повучене на Скупштини општине средином маја јер одлазећи председник није могао да обезбеди већину за нелегалне одлуке које је предложио.

Ако овоме додамо и чињенице да је са својим плаћеним хулиганима из Скупштинске сале општине Стари град средином априла насилно избацио одборнике Српске напрене стране и да је насилно упадао у медије прво у Радио телевизију Србије, а затим и у дневне новине „Ало“, свима је јасно да се заправо ради о председнику Општине са огромним демократском дефицитом који је без резултата те су његове критике упућене власти најобичнија демагогија, политиканство и лицемерје. 

Уместо да се бави решавањем проблема из своје надлежности, као што су на пример огромни дугови за струју, воду и грејање који су већи од 100.000.000  динара у којима се дави базен „Милан Гале Мушкатировић“ председник Општине Стари град је из буџета издвојио више од 58.000.000 динара за фирму која се бави чишћењем општинске зграде а преко које заправо плаћа своје активистие са којима је месецима демолирао градилишта, чупао саобраћајне знакове и пролонгирао завршетак радова.

Чак је отишао и корак даље сулудом изјавом да ће он и Драган Ђилас вратити све у првобитно стање. Спровођење овакве сулуде идеје би значило поновно затварање Народног музеја, рушење два нова спрата са 200 нових паркинг места у гражи Обилићев венац, сечу преко 100 нових стабала у пешачкој зони  и враћање аутомобила и издувних гасова у те улице, уништавање преко 200 обновљених фасада, уништавање реконструисаног Пионирског парка и бројних урбаних џепова, враћање преко 300 пропали подземних контејнера.

Грађани Старог града заслужују бољу општинску власт која ће заједно са градом радити на развоју општине, а не власт Марка Бастаћа који је општину потпуно подредио страначким интересима Драгана Ђиласа.

 

 

Заменик шефа одборничке групе СНС-а у Скупштини града Београда

Радослав Марјановић