Саопштења

Јоксимовић: Памет нам соли човек који је уништио Београд

Немања Јоксимовић, члан Председништва Српске напредне странке

 

 

Док одговорни и посвећени људи говоре о својим резултатима, али и плановима за даљи развој нашег града, са друге стране нам памет соли човек који је уништио Београд.

Истине ради, морам повући паралелу између пројеката које је Драган Ђилас реализовао и оних пројеката које је власт предвођена Српском напредном странком урадила.

Један од познатијих пројеката Драгана Ђиласа је Велики брат. Земљиште које је било намењено деци, отео је и направио Кућу Великог брата и тако увео ријалити програм у Србију.

Следећи велики Ђиласов пројекат су подземни контејнери, где је на намештеном тендеру набавио 1.800 контејнера од фирме која је убрзо отишла у стечај, те је буџет града Београда овим пројектом оштећен за шест милиона евра.

Набавка чувених шпанских трамваја, где је сваки трамвај преплаћен за 400 хиљада евра и тиме буџет оштећен за 12 милиона евра.

Пројекти Драгана Ђиласа су се огледали у гомилању дуговања за труднице, породиље, пензионере, социјално угрожене, док је својим фирмама обезбедио 619 милиона евра, а себи некретнине у вредности од 25 милиона евра.

Са друге стране, одговорна власт предвођена Александром Вучићем и Српском напредном странком модернизовала је и уредила Београд.

Подсетићу вас да смо у претходном периоду реконструисали преко 20 хиљада квадрата пешачке зоне, трг Републике, Народни музеј и Музеј савремене уметности који су били затворени преко 10 година, трг Славија, Рузвелтова улица, Булевар ослобођења и кружни ток на Аутокоманди, као и подземне гараже. Изграђено је преко 500 километара водоводне и канализационе мреже, 20 километара бициклистичких стаза, као и фабрика воде Макиш 2. Обновљено је преко 500 фасада у центру града, а такође је набављено и преко 400 нових аутобуса.

Пројекат Београд на води, за који су говорили да је само макета, потпуно је променио изглед Београда и показује да се Град из дана у дан развија.

Управо је буџет за 2022. годину нешто на шта смо сви поносни. Буџет од преко 1,3 милијарде евра је најбољи пример како заједно са грађанима континуирано можемо да развијамо наш Београд.

 

 

Служба за информисање

Српска напредна странка

Градски одбор Београд