Саопштења

Јеремић: У време ДС-а на Звездари настао урбанистички колапс

Интересантно је да Демократска странка данас указује грађанима на урбанистички хаос, имајући у виду да је 15.000 нелегалних објеката изграђено на територији Градске општине Звездара до 2016. године.

Потпуно се слажемо да је 1992. године Звездара имала урбанистички план градње и са жаљењем можемо да констатујемо да је претходно општинско руководство на челу са Демократском странком изазвало потпуни урбанистички колапс на Звездари.

Одговорним руковођењем градом, руковоство Београда преузело је на себе одговорност и обавезу да урбанистичке проблеме затечене 2016. године на Звездари решава у складу са надлежностима.

За разлику од представника СзС који се једном у три месеца окупе испред зграде општине и свих 10 минута проведу у разговору са грађанима и то искључиво док је упаљена камера, руководство општине на челу са представницима Српске напредне странке са грађанима Звездаре разговара сваког дана.

О поштовању грађана Звездаре од стране СзС говори и чињеница да је са грађанима данас разговарао представник СзС Милош Павловић, иначе одборник Града Београда испред Народне странке који женама прети насиљем и познаје само политику терора и линча.

Упознати смо са проблемима наших комшија и интензивно радимо на њиховом решавању. Заједно са Градом Београдом и надлежним Секретаријатом покушавамо да изнађемо решење како би Миријево добило још једну школу, да сваки део Звездаре добије канализацију, пут.

Када је реч о школским и предшколским установама, подсетили бисмо на вртић „Облачак“ који је још почетком 2012. године пуштен у рад и помпезно отворен уз присуство тадашњег руководства града и општине. Једнино што је тада било важно је сликање и пласирање вести, а деца су до промене општинске власти воду пила из цистерне, јер вртић није био прикључен на водоводну и канализациону мрежу.

Руководство општине на челу са Српском напредном странком интензивно је радило на решавању проблема овог вртића и данас деца која бораве у овој предшколској установи имају нормалне услове за боравак.

Волели бисмо да се Демократска странка изјасни шта је за време њихове вишегодишње владавине на Звездари урађено за било који део Звездаре који не припада „кругу двојке“, односно њиховом комшилуку.

По први пут на Звездари ради се на равномерном развијању  сваког дела Звездаре, ослушкују се проблеми и једнако се брине за грађане Звездаре свих узраста. Грађани препознају и вреднују рад, али препознају и чист политизован приступ и пласирање програма опозиције који се своди само на замену теза, односно оптуживање садашње општинске власти за своје неуспехе из претходног мандата.

 

 

Члан Градског одбора Београд Српске напредне странке

Владан Јеремић