Саопштења

Гак: Јовановића треба да буде срамота да помиње вртиће

Политика је Јовановићу терен на коме вас нажалост није могуће спречити да бесомучно лажете, јер без било какве значајније функције не осећате одговорност за јавно изговорену реч, што нам изнова и изнова показујете.

Међутим, статистика је неумољива. И ми, који се у Граду Београду одговорно и посвећено бавимо децом после вишедеценијског занемаривања овог сектора, можемо само да будемо поносни на резултате које смо до сада постигли и да се радујемо ономе што тек следи.

Вас молимо да наставите са бесмисленим перформансима по граду, јер тако најбоље показујете грађанима Београда ко се бори за фотељу због вишка слободног времена, а ко на другој страни, ради и управља градом искључиво у интересу грађана Београда.

Зато треба да вас буде срамота да уопште помињете вртиће у Београду, али свеједно хвала што подсећате грађане на то како је ваш шеф Драган Ђилас пљачкао београдске родитеље који су за време његовог мандата уместо 5.800 динара вртиће плаћали више од 9.500 динара.

На име тужби родитеља за ово, до сада је укупно исплаћено 2,5 милијарди динара, што је новац са којим смо могли да изградимо све неопходне вртиће Граду Београду.

Родитељи имају право да буду обештећени и наставићемо са исплатама иако је то новац који смо могли да усмеримо ка инвестицијама и права је штета што нисмо. И са таквим оптерећењем буџета, ипак смо успели да вишеструко смањимо листу чекања за београдске вртиће, да само у септембру отворимо скоро 500 нових места, да покренемо изградњу 17 нових вртића, а за изградњу прва четири је већ потписан уговор, који ће задовољити потребе главног града и да обухват деце предшколским образовањем подигнемо на 72 одсто.

То вам је она неумољива статистика коју сам поменуо, а која упорно жуља сваки ваш перформанс.

Паралелно са тим, за родитеље деце која нису уписана у државне вртиће до сада смо издвојили више од осам милијарди динара за субвенционисани боравак у приватним вртићима. То је најчистија, директна помоћ грађанима једног града, то је новац који леже на рачуне родитеља, јер ми им, за разлику од свих претходних власти помажемо, јер смо ту због њих.

Да подсетим Јовановића и његове шефове Ђиласа и Јеремића да је у време мандата најгорег градоначелника у историји Београда, Ђиласа, у вртиће ишло тек 45 одсто деце.

Када се завесе спусте Јовановићу, то је оно што је једино битно. Резултат, а не како сте глумили тог дана. Нас, нити грађане Београда ваша глума не занима.

 

 

Члан Градског одбора Београд Српске напредне странке

Славко Гак