Народна скупштина

Стефановић разговарао са представницима одбора Народне скупштине Републике Српске

Главне теме разговора биле су унапређење сарадње два парламента и размена искустава, посебно када је реч о европским интеграцијама.

Председник Стефановић пожелео је добродошлицу парламентарној делегацији Републике Српске и изразио задовољство због даљег унапређења односа, као и конкретизације Протокола о сарадњи две народне скупштине. Говорећи о раду Народне скупштине, посебно је истакао њену надзорну функцију и транспарентност у раду, пре свега одбора Народне скупштине. Стефановић је указао на значај сарадње радних тела две Скупштине, која се посебно односи на приоритете унутрашњих реформи и процес евроинтеграција, у циљу подизања стандарда и квалитета живота грађана. Председник Народне скупштине оценио је да је сарадња између два парламента добра и изразио наду да ће се она и даље унапређивати.

Представници одбора Народне скупштине Републике Српске истакли су да су овакви састанци од изузетног значаја када је у питању размена искустава између два парламента. Они су навели да Србија постаје лидер у региону, када је реч о процесу евроинтеграција и додали да су искуства Србије у том процесу од велике важности за Републику Српску.

У разговору су учествовали и генерални секретар Народне скупштине Јана Љубичић, као и председници и заменици председника одбора Народне скупштине др Александра Томић, Јадранка Јоксимовић, Зоран Бабић, Наташа Вучковић, др Милан Кнежевић, Радојко Обрадовић и Милован Дрецун.