Народна скупштина

Стефановић: Добри билатерални односи Србије и Алжира

Током званичне посете Алжиру председник Народне скупштине Републике Србије др Небојша Стефановић састао се са председником Народне скупштине Алжира Мохамедом Ларбијем Оулд Калифом.

Током састанка оцењено је да су билатерални односи добри, али да је потребно унапредити економску сарадњу и повећати трговинску размену.

Председник српског парламента истакао је да Србија сматра Алжир једним од најзначајнијих партнера у ширем региону.

„Билатерални односи две земље традиционално су добри, али има простора за унапређење, пре свега, економске сарадње, коју Србија сматра основом развоја у будућности, али и сарадње у области културе, водопривреде, наменске индустрије, пољопривреде, као и туризма“, сматра Стефановић.

Стефановић је указао и на значај међупарламентарне сарадње, посебно у виду размене између парламентарних одбора, како због регионалних интеграција, унапређења билатералне и мултилатералне сарадње и укупне стабилности и развоја, тако и због глобалног раста значаја парламентаризма у функцији представљања народа.

Калиф је подсетио на пријатељске односе Србије и Алжира, који, како је навео, датирају још од периода Југославије.

Он је рекао да се нада будућем продубљивању економске сарадње две земље, пре свега због веома добрих стручњака који долазе из Србије.

Председник алжирског парламента је истакао да је неопходно да Србија и Алжир и у будућности раде на развијању што бољих односа и сарадње између две земље у свим областима.

Калиф и Стефановић су оценили да постоји обострана воља да се настави с продубљивањем сарадње два парламента.