Народна скупштина

Небојша Стефановић примио делегацију Републике Индије

Председник Народне скупштине др Небојша Стефановић, примио је  делегацију Републике Индије, на челу са државном министарком спољних послова Републике Индије, Принит Кор.

Председник Стефановић пожелео је добродошлицу делегацији Републике Индије и истакао значај ове посете с обзиром на то да се навршава 65 година од успостављања дипломатских односа две земље. Оценио је да Србија и Индија имају традиционално добре односе и додао да је наша земља заинтересована за њихово даље унапређивање. Председник Народне скупштине посебно је истакао да постоје могућности за продубљивање сарадње на међупарламентарном нивоу, као и у области економије, здравства, образовања, привреде и информационих технологија. Током разговора, упознао је делегацију Индије са напорима које Србија чини у процесу реформи, а у циљу повећања страних инвестиција у Србију. Нагласивши значај економске сарадње између две земље, председник Стефановић позвао је привреднике из Индије да инвестирају у нашу земљу. Стефановић је изразио захвалност поводом принципијелног става Индије да не призна једнострано проглашену независност Косова и Метохије.

Државна министарка спољних послова Републике Индије, Принит Кор сложила се да су пријатељски односи две земље добри, као и да има простора за даље унапређење сарадње у свим областима. Она је најавила да ће експерти из Индије ускоро посетити компаније у Београду, где ће размотрити могућност сарадње у области технолошког развоја. Кор је истакла да је Индија отворена за наставак сарадње у области образовања, кроз даље стипендирање и повећање броја стипендираних студената из Србије. Државна министарка спољних послова поздравила је напоре које Србија улаже у процес реформи и изразила наду да ће велики број страних инвеститора бити заинтеросован за инвестирање у Србију, посебно у области пољопривреде, информационих технологија, науке и фармације.