Међународни односи

Јоксимовић: Видан напредак у ЕУ интеграцијама

Министар без портфеља у Влади Републике Србије задужен за европске интеграције Јадранка Јоксимовић разговарала је данас у одвојеним састанцима са амбасадором Велике Британије његовом екселецијом Денисом Кифом и амбасадором Румуније његовом екселенцијом  Данијелом Бануом о процесу европских интеграција Србије и очекивањима да ЕУ препозна видљив напредак који је Србија остварила на разним пољима што би се конкретизовало отварањем преговарачког Поглавља.


Амбасадор Киф показао је разумевање за тежак реформски процес који Влада спроводи а посебно је нагласио значај економских реформи које имају за циљ да у средњем року побољшају живот грађана Србије.

 
Са амбасадором Румуније министар Јоксимовић разговарала је и о наставку успешне прекограничне сарадње у оквиру ИПА пројеката и конкретној техничкој подршци коју Румунија пружа Србији у процесу европских интеграција.
 
Саговорници су разговарали и о унапређењу положаја румунске националне мањине и могућностима заједничке  сарадње у оквиру Дунавске стратегије.