Међународни односи

Јоксимовић: Реформе у Србији значајне и за регион

Министарка без портфеља у Влади Републике Србије задужена за европске интеграције Јадранка Јоксимовић разговарала је данас са послаником Бундестага и председавајућим Радној групи за спољну политику СПД Нилсом Аненом о процесу проширења ЕУ у региону западног Балкана.
 
Како би унапредила економску ситуацију у земљи, побољшала стандард грађана и у потпуности била спремна за чланство Србија спроводи процес тешких економских реформи и мере фискалне консолидације, истакла је министарка Јоксимовић.
 
Министарка Јоксимовић је истакла да Србија промовише стабилност у региону. Она је нагласила да рад на остваривању заједничких интереса допринеће како стабилности тако и развоја региона и превазилажењу проблема из прошлости.
 
Анен је нагласио да постоји јасна подршка његове партије али и Бундестага политици проширења ЕУ. Како је објаснио већина чланова спољно-политичког одбора Бундестага оцењује да ће проширење у значајној мери допринети политичкој и економској стабилности региона западног Балкана. У том контексту, оценио је Анен, треба посматрати и реформе које Србија спроводи, а које су значајне и за развој региона.