Вести

Gak: Potpisan ugovor o sanaciji fasada pet beogradskih škola

Sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak potpisao je danas sa direktorima pet beogradskih škola i izvođačem radova ugovor o sanaciji fasada ovih škola. 

Novu fasadu dobiće osnovnе školе „Nikola Tesla” u Rakovici, „Petar Kočić” u Zemunu, „Karađorđe” na Voždovcu, „Marija Bursać” na Zvezdari i Gimnazija „Sveti Sava”. 

Radovi će početi za desetak dana i trajaće oko dva meseca. Ovo je investicija u beogradske škole od 66,1 milion dinara i početak je šireg projekta obnove fasada škola u Beogradu – rekao je Gak.

On je istakao da je ovo godina nastavka kapitalnih ulaganja u obrazovne institucije te da za 2018. kapitalni budžet za investicije u školama iznosi 890 miliona dinara. 

Grad Beograd ima 13 gotovih projekata za sanaciju i adaptaciju škola u Beogradu, ukupne vrednosti oko 170 miliona dinara – rekao je Gak.

Ugovor su potpisali Milan Popović, direktor izabranog izvođača radova – firme „Decofarm”, Stanislav Stevuljević, direktor OŠ „Nikola Tesla”, Darko Drobnjak, direktor OŠ „Petar Kočić”, Milan Žegarac, direktor OŠ „Karađorđe”, Bojana Šotra, direktorka OŠ „Marija Bursać” i Ljiljana Vurdelja, direktorka Gimnazije „Sveti Sava”.

 
 
 
Izvor: beoinfo