Вести

ВУЈОВИЋ: БЕОГРАЂАНИ ДОБИЛИ ШЕТАЛИШТЕ ИЗГРАЂЕНО

Министарство заштите животне средине је одвојило средства за пројекте заштите земљишта у 43 града и општине у Србији током прошле године, а један од тих пројеката реализован је и у Београду, где је санирано клизиште и на том месту проширено шеталиште на Ада Циганлији, изјавила је министарка заштите животне средине Ирена Вујовић.

"Изузетно ми је задовољство што могу да обиђем завршен пројекат на Ада Циганлији. Општина Чукарица и Јавно предузеће "Ада Циганлија" сугерисали су и Граду Београду и Министарству које водим да постоји проблем клизишта, које може негативно да утиче на биосферу Савског језера. Кандидовали су квалитетан пројекат на нашем конкурсу и добили значајна средства да се проблем реши. Ово је још један пример одличне сарадње Министарства и локалне самоуправе. Данас можемо да се уверимо да је клизиште санирано, а шеталиште је урађено по свим еколошким стандардима. За нас је то од изузетног значаја, јер је Ада Циганлија омиљено место Београђана и грађана Чукарице, и зато је посебно важно што је пројекат завршен пре рока, и што ће у првим сунчаним данима грађани моћи да уживају у овој пешачкој стази", рекла је Вујовић, која је обишла шеталиште заједно са председником Скупштине Града Београда Николом Никодијевићем, председником општине Чукарица Срђаном Коларићем и директором Јавног предузећа "Ада Циганлија" Робертом Ђукићем.

Вујовић је истакла да је циљ Министарства да се путем конкурса подржи реализација еколошких пројеката у већини општина и градова у Србији, јер се на тај начин унапређује квалитет и подиже свест о значају животне средине.

"Министарство и ове године наставља са конкурсима за заштиту земљишта, који су важни јер се на тај начин решава проблем ерозивног, девастираног земљишта, клизишта, одрона. И овом приликом позивам локалне самоуправе да прате наше конкурсе и искористе подршку државе. Желим да похвалим Град Београд зато што размишљају еколошки и приликом реализације осталих пројеката на Ада Циганлији. Надам се да ћемо имати одличну сарадњу и у наредном периоду, јер пројекти какав је данашњи, много значе за ову оазу природе коју Београђани радо посећују", рекла је Вујовић.

 

 

 

Извор: Танјуг