Вести

ВУЧИЋ: ВРАЊСКА БАЊА БИЛА ЈЕ ОМИЉЕНА БАЊА КРАЉА ПЕТРА

Председник Србије Александар Вучић обишао је вечерас локацију у Врањској бањи где ће на темељима хотела старог више од четири деценије, који се тренутно руши, нићи нови хотел са пет звездица.

"Хотел ће бити категоризован, имаће 185 соба", рекао је Вучић и додао да дуго није било могуће пронаћи инвеститора за Врањску, али и друге бање.

Вучић је рекао да ће око 30.000 квадрата будућег велелепног спа центра бити завршено за око две године.

"Да људи не морају да иду у терме Чатеж...Имаће све овде, са неупоредиво бољом водом", рекао је Вучић.

"Био сам овде пре тачно три године и рекао сам тада да ћемо дати све од себе да нађемо инвеститора, домаћег или страног", рекао је Вучић и подсетио да је Врањска бања била омиљена бања Краља Петра, који је ту често долазио.

Навео је и да је Врањска бања позната по термалним водама.

Вучић је говорио и о обновљеном позоришту "Бора Станковић", које ће вечерас бити свечано отворено, и навео да су Град Врање и држава уложили по 183 милиона - укупно 366 милиона за обнову.

Подсетио је да је позориште изгорело средином 2012. године, а да је једна од првих одлука по формирању владе СНС-а те године била да се позориште обнови.

Било је, рекао је Вучић, потребно мало дуже време, али је обећано испуњено.

Мој програм обнова и инвеститори, њихов линчовање

Александар Вучић рекао је подовом паљења књиге Горана Весића, да ће надлежне институције утврдити да ли иза тога стоје чланови СНС, како, према његовим речима, спинује СЗС, или њихови људи.

"Имамо фотографије тих људи на местима где нико из СНС није био. Видећете и сами ускоро. Народ ће још једном да се увери ко је говорио истину", рекао је Вучић.

Вучић је прокоментарисао изјаву Бошка Обрадовића да није тачно да су ухапшена три лица која су палила Весићеву књигу:

"Он каже да ми кажемо да су лица ухапшена, а ми то никада нисмо рекли...Или да су приведена.. А моје питање је: како он то зна? Или су му они који су то починили јавили да су још код куће и да седе мирно?", рекао је Вучић.

Паљење књиге, истакао је Вучић, није неко бог зна какво кривично дело, али је ужасно с моралне тачке гледишта.

Јавност ће, рекао је, бити обавештена о свему, када полиција или други надлежни органи утврде идентитет апсолутно свих лица, која су умешана у паљење књиге.

А реаговања опозиције тим поводом, попут Обрадовићевог, Вучић види као израз нервозе и страха: "Нечега се плаше. Савест није чиста ", закључио је.

Вучић је додао да није видео ни извештаје о томе како је Обрадовић у Привредном суду лепио налепнице, јер је имао важне састанке, а на претње да ће "ударати шамаре" њему и Весићу, Вучић је рекао:

"То није у реду за Весића. За мене је у реду. Чуо сам да је ухватио залет, потребан је тај залет, а кад се залети онда смо награбусили. То све говори о њиховом програму и плановима. Мој програм и план је да уредимо Врањску бању, доведемо инвеститоре, а њихов линчовање, шамарање, лепљење налепница, рушење знакова...и то је разлика у програмима и то људи виде", рекао је Вучић.

Не да не гледамо војним двогледом, већ желимо разговор

Београд не само да не гледа "војним двогледом" ка Тирани и Приштини, већ жели разговор и договор, поручио је  Александар Вучић.

Вучић је тако реаговао на изјаву Аљбина Куртија да му договор са Београдом није међу приоритетима, и да би Србија требало да се суочи са сопственом прошлошћу, "уместо да на Косово и Албанију гледа војним двогледом".

"Курти се много дружи са Радом Трајковић, па би да уређује политичку сцену у Београду. Немам ништа против, знам још једног који је рекао да сам готов до Светог Николе, прошле године...Рамуш Харадинај, али је он изгледа пре мене завршио", приметио је Вучић.

Вучић је истакао да је опсесивна жеља многих албанских политичара да га не виде на власти, те подсетио да је Курти још 2016. године рекао да је највећа опасност по независно Косово - Александар Вучић.

На констатацију да је Курти рекао да таксе на српску робу неће укинути док Србија не дозволи њиховој роби слободан извоз, Вучић је истакао да не зна шта Приштина заправо жели.

"Имате ЦЕФТА споразум, имате потпуно слободан извоз, из вашег угла. Из нашег угла, то је трговина са централном Србијом, али свеједно. Не знам на шта они мисле и шта желе", рекао је Вучић.

Указао је да би требало сачекати да се формира влада у Приштини.

"Тај циркус око њиховог формирања владе трајаће много дуже него што су најавили у почетку", рекао је Вучић.

Награбусио је Алтмајер, гњавићу га око VW

Председник Србије Александар Вучић најавио је да ће искористити сутрашњи састанак са министром привреде Немачке Петером Алтмајером да поново покуша да доведе Фолксваген у Србију.

Вучић је нагласио да не може ништа да обећа, јер Србија није чланица ЕУ, као Бугарска или Румунија, које су такође раније биле у игри, нити има тако велико тржиште као Турска, која је, иначе, била први избор, али су догађаји у Сирији довели у питање ту инвестицију.

„Обећао сам од почетка да ћемо се борити. Ове друге земље не могу да понуде субвенције, које ми можемо", рекао је Вучић, али и навео да има и техничких проблема, мада немају везе са нама.

„Даћемо све од себе да доведемо Фолксваген. Али, не бих да будим лажну наду. Борићемо се свим срцем, енергијом и снагом", рекао је председник и нашалио се:

„Спремамо се за ту посету као да Црвеној Звезди или Партизану у посету долази Бајерн...Награбусио је Алтмајер колико ћу да га гњавим око Фолксвагенa", истакао је Вучић током посете Врaњској Бањи.

Вучић је, истовремено, најавио је да ће Панчево добити још једну фабрику, чиме је, рекао je, тај део Србије у потпуности "решен", те указао да меморандум са компанијом која прави делове за авионе представља добру вест за Србију.

 

 

Иѕвор: Танјуг/ТВ Пинк