Вести

ВУЧИЋ: ВАЖНО ЈЕ ДА ПОБЕДИ ОДГОВОРНОСТ

Председник Српске напредне странке и кандидат за председника Србије рекао је у Лазаревцу да ће бити решено водоснабдевање те општине и да ће она, изградњом ауто-пута Вожд Карађорђе, убудуће бити боље повезана са свим деловима земље.

Пред препуним градским тргом у Лазаревцу, председник је обећао да ће убудуће бити још боље повезани са другим деловима земље, јер осим што имају ауто-пут Милош Велики, гради се и Вожд Карађорђе од Лазаревца до Аранђеловца, а затим до Тополе, Раче, Деспотовца и Бора.

"Бићете спојени са коридором 10. То ће значити повољније услове за инвеститоре који ће моћи више да долазе у Лазаревац, а ту имамо три места - Вреоци, Црљени и Степојевац где инвеститори могу да дођу. Радићемо у тим радним зонама на довођењу инвеститора. Са сваке стране бићете повезани са Београдом", обећао је Вучић.

Вучић је додао да је издвојено 42 милиона евра за цевовод Сирове воде - Пештан.

"Реч је о великим парама. Сви који су раније обећавали могли су само да лажу. То нам је приоритет. Решићемо питање водоснабдевања. Такође, извршићемо реконструкцију Дома здравља др Ђорђе Ковачевић и специјалне болнице што је веома важно и за Лазаревац и за околину и то је велики новац, око девет милиона евра, а са опремом и више", обећао је Вучић.

Вучић је истакао да је Лазаревац изграђен захваљујући рудницима и Колубари и да је захваљујући њима растао.

"Данас кажу да треба да затворимо рудник, да нам не треба, а угаљ је скупљи него икада и цео свет га тражи. Да смо пре неколико месеци послушали неке, где би били? Нећемо да затварамо рудник. Хоћемо чист ваздух, правићемо филтере и пречистаче, урадићемо што можемо, више енергетски обновљивих извора, али нећемо да затварамо наше руднике, јер они нам дају и хлеб и живот и ваздух и струју и грејање и све друго", поручио је Вучић.

Вучић је истакао да је данас ситуација у свету таква да је тешко прогнозирати шта ће бити сутра, али да нама треба да буде најважније да бринемо о себи и чувамо мир и стабилност.

"Доста смо учествовали у сукобима које никакве везе са нашом земљом нису имали. Сада је време да чувамо будућност за нашу децу. Не улазимо ни у какве сукобе. Да се склонимо од свега и да чувамо нашу децу и њихову будућност", поручио је Вучић.

Вучић је рекао да је одговорност на сваком од нас, јер се ови избори одржавају у најтеже време када не знате да ли ће бити нафте, гаса, хране, а знате да ће у Србији бити.

"Зато није битно ко вам је симпатичан, већ је питање шта тај неко може да уради. Избори нису игра и држава није играчка. Младима хоћу да кажем да знам да вас емоције вуку, али у вашим годинама морате да препознате шта је озбиљност и шта може да вам гарантује сигурност у будућности. Они који вам кажу гласајте за мене и све ће бити боље за шест месеци су најгори лажови", нагласио је Вучић.

Вучић додаје да се од тих могу чути само најгоре увреде на његов рачун, а да ништа нису урадили.

"Важно је да покажемо својом пристојношћу и одлучношћу да изађемо на изборе 3. априла, и кажемо немамо ништа против вас, али за нашу децу, за наш Лазаревац хоћемо да изађемо на изборе и донесемо најбољу одлуку за нашу децу", поручио је Вучић.

Вучић је додао да је и он незадовољан са, како је рекао, милион ствари, локалним и републичким руководствима, али да су постигнути велики резултати.

"Данас је Србија најбрже растућа економија у Европи. Најважније је довођење инвеститора, запошљавање, веће плате и од тога долазе веће пензије. Ја мислим да је важно да победи одговорност, мир и стабилност, рад да победе људи, који тешко раде, да победе рудари, да победи Колубара", закључио је Вучић.

Вучић се извинио присутнима јер није довољно често долазио у Лазаревац, пошто је био заузет другим обавезама.

Грађанима се обратио и кандидат Срспке напредне странке за градоначелника Београда Александар Шапић који је поручио да ће, ако постане градоначелник, направити безбедне зоне око свих школа, тако што ће полиција хапсити све дилере и насилнике и тако направити сигуран простор за децу.

"Учинићемо Лазаревац још бољим местом за живот", поручио је Шапић.

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Вести