Вести

ВУЧИЋ: УМЕСТО УВРЕДА, ПОКАЗУЈЕМО РЕЗУЛТАТЕ И ПЛАНОВЕ

Председник Српске напредне странке и председнички кандидат Александар Вучић најавио је нова улагања у инфраструктуру у Коцељеви, уз примедбу да није сигуран да ли је за то место до сада урађено довољно, али да ће то свакако бити учињено у наредном периоду и да има обавезу да у Коцељеву доведе још једног инвеститора.

Вучића је у Коцељеви дочекао велики број грађана, а чим је стигао на скуп, обратио му се један мештанин, којег је препознао и посебно поздравио:

"Славко, ти си тражио онај мост у Дружетићима… Доћи ћу код тебе, нема шта да ми плаћаш, хвала на позиву", одговорио је Вучић на његов позив у госте.

Грађани су га дочекали аплаузом и транспарентима, а на једном је стајала порука: "Коцељева је уз Вучића, урадио си за народ Коцељеве више него сви досадашњи владари".

Вучић је на предизборном скупу рекао да није сигуран да је то баш тако и да је за Коцељеву довољно урађено, али је најавио излаз на ауто-пут Милош Велики, као и пута од 25 километара до Уба, како би имали везу и са Београдом и са Убом, Лајковцем, Ваљевом и Чачком.

Вучић је поновио да се налазимо у нимало лакој ситуацији, у којој Европа и свет нису били од Другог светског рата, због чега је важно да не срушимо све мостове пријатељстава према онима са којима смо их радили, али и да не будемо на удару силних који мисле да могу да нашкоде Србији.

"Најважније је да сада свакоме можемо у лице да кажемо да имамо једну земљу, Србију, и да хоћемо да штитимо њене националне интересе више него било које друге", поручио је Вучић.

Како је рекао, кад год се велики туку и свађају, мали страдају, те морамо да покушамо да то избегнемо, да водимо мудру политику.

"Задовољан сам што смо показали поштовање међународног права, поштовање територијалног интегритета суверених држава, а не могу да кажем и да сам незадовољан што Србија једина у Европи није на списку непријатељских држава Руске Федерације", поручио је Вучић.

Вучић је грађанима рекао и да ће наредних дана слушати све и свашта, невероватна обећања, али да се на крају све сведе на увреде политичких противника.

"Јесу ли увреде једино што умете да обећате народу? Ја на увреде нећу да одговарам, говорим о ономе што смо урадили и што ћемо да урадимо", рекао је Вучић.

Замолио је грађане да не верују онима који обећавају да ће нешто урадити за шест месеци, јер то није могуће, реално ни озбиљно.

"И зато вас молим да 3. априла покажете одговорност, да вам не буде тешко… Ја хоћу да покажем шта смо урадили, а шта су нам планови. То је једина политика која треба да добије поверење људи, политика пристојне Србије која не вређа никога да би добила глас, поверење", поручио је Вучић.

Посебно је захвалио пензионерима који су увек били уз државу, посебно у тешка времена.

"Да 3. априла покажемо шта значи пристојна Србија, када народ говори, не псовкама, моткама, батинањем политичких противника, већ оловком, имамо папир и оловку, знамо шта желимо за нашу децу, да нам Србија буде уређена, да гради путеве, пруге, болнице, музеје, базене, дворане, прави веће плате и пензије", рекао је Вучић.

Навео је да има обавезу да у Коцељеву доведе још једног значајног инвеститора, како би људи из тог краја могли да раде, да остану на своме.

"Али, моћи ћете да видите путеве, сеоске путеве, радове на путу до Уба и машине видећете чим време буде лепше", рекао је Вучић.

Поручио је да је његова политика очување мира и стабилности, снажења војске да буде одвраћајући фактор, за разлику од оне потпуно уништене, какву је затекао.

"Стабилност и мир су једина политка која доноси добро овој земљи", поручио је Вучић.

Наводећи да неки кажу да је добро да уђемо у НАТО, Вучић је поновио да сматра да Србија не треба да уђе у тај војни савез.

 

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Вести